BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Babacan'ın Baykar'ı hedef alan sözlerine İYİ Parti karşı çıktı

Anayasa'daki "Türklük" ifadesi ve TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı'ya "geçmiş olsun" demesi ile tepki toplayan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan bu kez BAYKAR'ı hedef aldı. İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu "İYİ Parti olarak milletimizin çıkarına olan hiçbir şeyin karşısında olmayacağız" dedi.

Abone ol

DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan'ın Anayasadaki "Türklük" ifadesi ile ilgili yorumları ve geçtiğimiz günlerde TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı'ya "geçmiş olsun" demesi geçtiğimiz günlerde yoğun tepki çekmişti.

Babacan'ın bu kez ise  katıldığı bir programda Baykar’ı hedef alarak "Devletin tüm imkanları tek şirkete aktarılıyor" dedi. 

Babacan sözlerine İktidara gelmeleri durumun savunma sanayisinde yapılanları sorgulayacaklarını da ifade eden Babacan, "Şimdi seçim yaklaşıyor ve hükümetin elindeki en önemli propaganda projelerinden bir tanesi de bu. Bu proje de öyle bir hale getirildi ki bu çok kutsal, dokunulmaz, dokunanı mahvederiz falan filan ya. Kusura bakmayın ya dokunacağız tabii, doğruya doğru yanlışa yanlış diyeceğiz” ifadeleriyle devam etti.

Babacan’ın bu sözleri tartışmaya neden olurken İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu’dan tepki niteliğinde açıklama geldi.

"En iyisini iyi parti olarak biz yapacağız"

Türkiye’nin adına iyi olan her şeyin yanında İYİ Parti’nin olduğunu söyleyen Zorlu, “Cumhuriyet’in ilk dönemlerinde uçak sanayisini geliştirmek için köklü adımlar atmış, hatta İran Şahı’na bir uçak hediye etmiştir büyük Atatürk. Belirli ekipmanları bazı ülkelerden alırken biz ürettiğimiz gıdaları onların karşılığında vermişiz, örneğin portakal” dedi.

İYİ Parti olarak Savunma Sanayi’de atılmış olan adımları şeffaflık ve faydacılık esasına dayalı olarak ileri götüreceklerini ifade eden Zorlu, sözlerini şöyle sonlandırdı:

“Şu ana kadar kazanılmış milletimizin çıkarına olan hiçbir yatırım, tesisleşmenin karşısında olmayacağız. Onlara sahip çıkacağız ve en iyisini daha iyisini İYİ Parti olarak biz gerçekleştireceğiz”

Zorlu’nun ifadeleri Altılı Masa içerisindeki İYİ Parti ile DEVA Partisi arasındaki anlaşmazlıkları bir kez daha gözler önüne serdi.