BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Aziziyede eski fotoğraflar toplanıyor

Aziziye Belediyesi, “Geçmişimiz Albümlerde Saklı Kalmasın” konulu resim toplama kampanyası başlattı.

Abone ol

Kentsel dönüşüm kapsamında bulunan ilçenin, özellikle Ilıca bölgesinin yeniden inşa edilecek olması nedeniyle, ilçeye ait ve ilçe tarihine damga vurmuş, yönetici, manevi dinamikler ve vatandaşlara ait resimler toplanıyor.

Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, ilçede bir Kültürevi oluşturulacağını ve toplanan resimlerin burada sergileneceğini dile getirdi.

Termal Turizm Merkezi vizyonuna uygun olarak, Ilıca bölgesinin kentsel dönüşüm projesi kapsamında yeniden inşa edileceğini ifade eden Başkan Cengiz, mevcut dokunun yaşatılmasının da, ilçenin geleceğine ışık tutacağını kaydetti.

İLÇE TARİHİ YAŞATILACAK
İlçedeki kentsel dönüşümün tarihi dokuya uygun olarak yapılacağını dile getiren Başkan Cengiz, “Selçuklu mimarisi ile çağdaş mimarinin birleştirildiği modern bir kent dokusu oluşturmanın gayretindeyiz. Bunu yaparken ilçemizin tarihini yok etmemek için, oluşturacağımız kültür evinde, tarihi doku ile kültürel mirasımızı yaşatacağız. Bunu yaparken, hemşehrilerimizden de bizlere destek olmalarını istiyoruz. Başlattığımız kampanya ile ilçemize ait eski resimleri, ilçemizin yetiştirdiği milli ve manevi şahsiyetlere ait resimleri bizlere ulaştırmalarını istiyoruz. Halkımızın da desteğiyle bu kampanyamızın amacına ulaşacağına ve ilçemizin hem tarihinin yaşatılmasına, hem de güzel bir kültür hizmetine kavuşacağına inanıyoruz.” dedi.

RESİMLER NASIL ULAŞTIRILACAK?
Öte yandan yöneticiliğini Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Tokuş’un yaptığı kampanyaya katılmak isteyenlerin, ellerindeki resimleri internet üzerinden 'aziziye@erzurumaziziye.bel.tr' veya ‘aziziyebelediyesi@hotmail.com' adreslerine gönderebilecekleri bildirildi. Ayrıca, vatandaşların Aziziye Belediyesi Basın-Yayın ve Halka İlişkiler Müdürlüğü’ne resimleri götürerek, taratıp, geri alarak da kampanyaya destek olabilecekleri ifade edildi.