BIST 10.314
DOLAR 32,23
EURO 34,77
ALTIN 2.454,06
HABER /  GÜNCEL

Evden kaçtılar sapıkları yakalattılar!

İki genç kız evden kaçtılar. Bulunup başlarına gelenleri anlatınca mahalledeki sapıklar ortaya çıktı.

Abone ol

Samsun'da ilköğretim okuluna giden 3 kız çocuğunu para verip kandırarak evlerine götürdükleri ve burada tacizde bulundukları suçlamasıyla tutuklu yargılanan sankılardan 68 yaşındaki Hasan Balcı hakkında 82 yıl, eski öğretmenliktern atılma 44 yaşındaki Celal Göksel hakkında da 60 yıla kadar hapis cezası istendi.

Celal Göksel, “Fakir aile çocukları olduğu için kendilerine yardım ediyorduk” diyerek kendini savundu.

Merkez İlkadım İlçesi Kadıköy Mahallesi'nde 2007 yılında meydana gelen olayda, ailesiyle birlikte oturan ve olay tarihinde, 13 yaşında olan ilköğretim okulu öğrencisi E.D. ve 22 yaşındaki ablası D.D., arkadaşlarına gittiklerini söyleyerek evden ayrıldı. Ancak iki kardeşin eve dönmemesi üzerine aile durumu polise bildirdi. Yapılan araştırma sonucunda polis iki kız kardeşi Aydın'da bularak ailelerine teslim etti. D.D. kardeşiyle birlikte Aydın'da bulunan sevgilisinin yanına gittiklerini söyledi. Ancak maddi durumları iyi olmayan aile, yol parasını nereden bulduklarını öğrenmek için kızlarını sıkıştırdı. Bunun üzerine E.D. parayı aynı mahallede tek başına yaşayan ve 6 aydır kendisini taciz ettiğini ileri sürdüğü Hasan Balcı'dan aldığını ve onun evinde bir akşam kaldıklarını söyledi. Ailenin şikayeti üzerine E.D. ifade vermek üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Burada başına gelenleri anlatan E.D., Hasan Balcı ve onun arkadaşı, taciz suçlamasıyla 2002 yılında öğretmenlikten atılma Celal Göksel'in, kendisini ve aynı yaştaki kız arkadaşları A.K. ile N.B.'yi evlerine götürdüklerini burada taciz ettiklerini söyledi. Bunun üzerine polis 2 küçük kızın da ifadesini aldıktan sonra Balcı ile Göksel'i gözaltına aldı. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan iki sanık tutuklanarak cezaevine gönderildi.

SAVCI BİRİNE 82 YIL, DİĞERİNE 60 YIL İSTEDİ

Bugün Samsun 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmada Cumhuriyet Savcısı, her iki sanığın da olay tarihinde yaşları 15'ten küçük olan kız çocuklarını taciz ettiklerini ve cinsel amaçlı olarak alıkoyduklarını belirterek, Hasan Balcı'nın 82 yıl, Celal Göksel'in de 60 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmaların talep etti.

EVE GÖTÜRÜP TACİZ ETTİLER

Duruşmaya katılan sakınlardan Celal Göksel, kız çocuklarının kendilerine iftira attığını ileri sürerek, “İki kardeşi evden kaçtıkları için evimde misafir ettim. Elimi bile sürmedim. Diğer çocukları ise kızlarımız gibi görüyorduk. Fakir fukara oldukları için ben de, arkadaşımda onlara okul harçlığı veriyorduk. Ailelerinden korktukları için bize iftira atıyorlar” dedi. Hasan Balcı da arkadaşının savunmalarına katılarak suçlamaları kabul etmeyip beraatlerini istedi. Daha önceki duruşmaya katılan 3 kız çocuğu ise sanıklardan şikayetçi olmuş ve her iki sanığın da göğüslerini ve bacaklarını elledikleri söylemişti. Mahkeme heyeti, sanık avukatlarının son savunmalarını hazırlamaları için duruşmayı erteledi.

BİRİ MESLEKTEN ATILDI, DİĞERİ SABIKALI

Diğer taraftan Celal Göksel'in Türçe öğretmeni olarak görev yaptığı sırada 2002 yılında 13 yaşında olan kız öğrencisi L.D. ile deniz kenarında otomobilin içinde uygunsuz vaziyette yakalanıp öğretmenlikten atıldığı, Hasan Balcı'nın ise yine kız çocuklarını taciz etmekten sabıkası bulunduğu ortaya çıktı.