BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,87
ALTIN 2.439,59
HABER /  GÜNCEL

Aziz Yıldırım hakkında şok iddialar

Fenerbahçe yönetim kurulu üyesi Aziz Yılmaz, şike soruşturması kapsamında tutuklu yargılanan Aziz Yıldırım hakkında şok iddialarda bulundu

Abone ol

aziz-yildirim-fenerbahce-kanalturk-telegol-kufur-aziz-yilmaz-iddia-95249h.jpgFenerbahçe kongre üyesi Aziz Yılmaz, Kanaltürk ekranlarından yayınlanan Telegol programında birbirinden çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Yılmaz; "Siz başkanın Fenerbahçe için yaptığı bir tek doğru şey söyleyin, ben 10 yanlışını söyleyeyim. Kulübün parasıyla ben de yaparım onun yaptıklarını.'' dedi

Fenerbahçe futbol takımının şampiyonluk yolunda zarar görmemesi için konuşmamaya çalıştıklarını söyleyen Yılmaz, Fenerbahçe yönetiminin her hafta bir kavga ve huzursuzluk çıkarmasının ardından konuşma kararı aldığını söyledi. Yılmaz çok iddialı açıklamalar yaparken, asıl olarak önümüzdeki bir programa çıkıp her şeyi anlatacağını açıkladı.

"CUMHURİYET DEĞİL; AZİZ YILDIRIM İMPARATORLUĞU!"

Bugün yapılan "Büyük Fenerbahçe Mitingi"nin Fenerbahçe yönetiminin Fenerbahçelilerin bir Cumhuriyet gibi organize olduğunu gösterme çabası olarak değerlendiren Yılmaz, ∫" diyerek açıklamalarına sert bir giriş yaptı.

"Aziz Yıldırım hala içeriden mektup gönderiyor. Bunu açıklayın, bunu yapın diyor" diyen Yılmaz, Fenerbahçe yönetiminin 3-5 parça olduğunu söyledi. Aziz Yıldırım'ın dışarıda olduğu sürede de bu parçalanmanın olduğunu belirten Yılmaz, "Birbirlerinin arkasından konuşuyorlardı" dedi.

Haziran ayında kongre olduğunu söyleyen Yılmaz, Nihat Özdemir ve diğer yöneticilerin bu kongrede de Aziz Yıldırım'ın başkanlığı için çalıştıklarını iddia etti. Nihat Özdemir'in 50 milyon borç ödediklerini söylediğini hatırlatan Yılmaz, "Açıklasınlar nasıl ödediler?" diyerek hesap sordu.

"BENİ TEHDİT ETTİLER"

Aktif Haber'in haberine göre Yılmaz bu sorunun cevabını da açıklamaktan geri kalmadı. Bu ödemeleri takip ettiklerini belirten Yılmaz, yönetimin asıl amacının kongrede aday çıkmaması olduğunu şu şekilde açıkladı:

"Gelecek senenin Digiturk yayın hakları karşılığında Denizbank'tan kredi çektiler. Son divan kurulunda da şirket kurmak için izin aldılar. 100 milyonluk hisse senedi çıkarıyorlar. Süresi ise ne tesadüf ki Haziran, tam kongre zamanı. Haziran'da nasıl ödeyecekler Digitürk yayın geliri de yokken? Asıl amaçları kimse talip çıkmasın."

Metris ceza evinde yargılanan Yıldırım hakkında da konuşan Yılmaz, "Bunları ben mi işledim? Fenerbahçe için işledilerse de yazıklar olsun. Fenerbahçe'nin ihtiyacı mı var?" dedi. Kimsenin yönetime talip çıkmamasını istediklerini söyleyen Yılmaz, "Çıkanları tehdit ediyorlar. Beni de ettiler" dedi.

"YILDIRIM FENERBAHÇE'YE KÜFÜR ETTİ"

"Aziz Yıldırım Fenerbahçe'ye küfür etti. İspat edeceğim" diyen Yılmaz, Yıldırım'ın Kenan Yaralı ile yaptığı konuşmalardan bahsetmediğini ifade etti. Yıldırım'ı sarı lacivertli kulübü menfaatleri doğrultusunda kullanmakla suçlayan Yılmaz; "Siz başkanın Fenerbahçe için yaptığı bir tek doğru şey söyleyin, ben 10 yanlışını söyleyeyim. Kulübün parasıyla ben de yaparım onun yaptıklarını. Bir lirası var mı cebinden? Aksine kulüpten çaldığı var. İnşaatı ihale ile niye vermedi? Kaça verdi, kime verdi, niye verdi?" diye konuştu.

Yıldırım'ın icraatlarına da değinen Aziz Yılmaz Topuk Yaylası Projesi hakkında şunları söyledi:

"Topuk yaylası projesi geldiğinde Guiza'nın topuğu tamir edilecek sandım. Yayla için yurt dışı kampı olmayacak, orada çalışılacak dendi. Ama şimdi yine yurt dışına çıkıldı. Niye peki? Hazırlık kampında bir çok hazırlık maçı yapacaksın. Orada takım var mı? Bu eksilerinden bir tanesi sadece."

TÜZÜĞE GÖRE YENİ BAŞKAN SEÇİLMELİ

"Tüzükte üç ay toplantılara katılmayan başkanın yerine yeni bir başkan seçilir" dendiğini hatırlatan Yılmaz, başkanlık seçimi yapılması için maliyeye ve bütün kurumlara başvuru yaptığını açıkladı. Mali kongrede de yönetimi ibra etmediğini ifade eden Yılmaz, "Kulübü dava ettim. Bizi senelerce kandırmışlar" Geçtiğimiz kurulda mali ibra etmedim ve yeğenlerimle dava ettim. Bizi senelerce kandırdılar" diye konuştu.

METRİS'TEN TEHDİT

Trabzonspor başkanı Sadri Şener'in kulübü iki adet santral kurduğunu belirten Yılmaz, "Fenerbahçe yönetimi ne aldı? Milli Piyango bayisi mi?" diye sordu. "Hepsinin ipliğini pazara dökeceğim, elimde belgeler var. Ekip değil, tek başımayım" diyen Yılmaz, Aziz Yıldırım'ın cezaevinden bile kendisini tehdit ettiğini öne sürdü.

Aziz Yıldırım'dan korktuğu için konuşmayanların, ileride olay terse dönünce yön değiştireceğini iddia eden Yılmaz, "Kimse niye 'En büyük Fenerbahçe' demiyor da, herkes Aziz Yıldırım'dan konuşuyor?" diye sordu. "Fenerbahçe'yi bitirdiler" diye konuşan kongre üyesi, Fenerbahçe'nin Avrupa'dan 3 yıl men cezası yiyeceğini iddia etti.

Yıldırım'ın yeniden başkan olabilmesi için planlar yapıldığını belirten Yılmaz, "Bu planları bozacağım. Bu kulübe Kemal Derviş gibi bir isim lazım. Böylelikle Türk sporunda kulüplerin durumunu öncü olarak biz düzeltelim" diye konuştu.

"ÇAVUŞOĞLU PARANIN ÜSTÜNDEKİ ATATÜRK'Ü KASTEDİYOR"

Kongre üyesi Yılmaz, "Kongrelerde sahte raporlar açıklanıyor. Kendi seçtikleri murakıf ekibi de onaylıyor. Böyle bir şey olabilir mi?" diyerek başka bir soruyu daha gündeme getirirken, Ömer Çavuşoğlu'nun Atatürk açıklamasına da değindi. "Ömer Bey'in söylediği Atatürk var ya hani? Ömer Bey aslında Türk Lirasının üzerindeki Atatürk'ü kastediyor" diye konuştu.

"RIDVAN DİLMEN KULÜBE ÜYE BİLE DEĞİL"

Abdullah Yılmaz, son olarak ise kulübe kendisinin transfer ettirdiğini söylediği Rıdvan Dilmen hakkında sert açıklamalarda bulundu:

"Rıdvan'ı rezil rüsva ederim. Rıdvan'ın kulübe üye bile olmadığını biliyor musunuz?"

Yılmaz'ın bu sert açıklamalarının ardından bütün gözler, Yılmaz'ın önümüzdeki hafta yapacağını iddia ettiği programa çevrildi.