BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,89
ALTIN 2.436,69
HABER /  GÜNCEL

GATA'da işkence gibi ameliyat

GATA Göğüs Cerrahi Servisi'nde Arnavut bir subayın yakını Trashgim Osmani'ye (26) yapılan ameliyat skandallar zincirine sahne oldu

Abone ol

Osmani'nin başına gelenler pişmiş tavuğun başına gelmedi. Göğsünde büyük bir kitle tespit edilen Osmani kemoterapi yerine ameliyata alındı.

Çıkartılan kitleye acil patoloji yapılmadı. Göğüs kemiği çelik tel yerine yapı marketlerde satılan plastik kelepçeyle birleştirildi. Sağlık Bakanlığı'nın onaylamadığı kelepçe kopunca yeniden ameliyata alındı. Aynı kelepçenin kullanımında ısrar edildi. Osmani şimdi hala GATA'da ve iyileşmeyi bekliyor.

Boynunda oluşan şişlik yüzünde soluk alıp vermesi zorlaşan Trashgim Osmani GATA'ya götürüldü. Onkoloji servisinde Osmani'nin göğüs kafesinde soluk borusuna baskı yapan dev bir kitle tespit edildi.

2.20111226113704.jpg

PATOLOJİK İNCELEME YAPMADILAR

Bugün'ün haberine göre, Osmani Prof. Tabip Albay Sedat Gürkök ve Prof. Tabip Albay Onur Genç tarafından acilen ameliyata alındı. Osmani'ye hayatı zehir eden skandallar zinciri de bu aşama da başladı. Göğüs cerrahisi ve KBB ekipleri tarafından Osmani'nin göğsü baştan aşağı yarılarak dev kitle çıkarıldı. Ancak bu aşamada çıkan kitleye acil patolojik inceleme yapılması gerekirken bu yapılmadı. Ameliyat sonrasında patolojiye gönderilen parçalara da lenfoma tanısı konulduğu belirtilirken, uzmanlar bu hastalığın yegane tedavisinin de kemoterapi olduğunu belirtti.

1.20111226113639.jpg

İNŞAAT MALZEMESİ GİBİ

Ameliyat sırasında Osmani'nin göğüs kafesi tamamen açılmıştı. Bütün dünyada göğüs kemiği birleştirilirken Çelik "tel stür" kullanılırken Prof. Dr. Gürkök her nedense plastik bir malzemeyi kullandı. Söz konusu malzemenin Sağlık Bakanlığı'nın onaylamadığı ve yapı marketlerde plastik kelepçe olarak satılan bir malzeme olduğu belirtildi. Hastanın kanser tedavisinde rahatsızlanması ve göğüs kemiğinin sürekli hareket etmesi üzerine olayın ne olduğu anlaşıldı.

YANLIŞ MALZEMEDE ISRAR

Göğüs kafesini birleştirmek için kullanılan plastik kelepçeler kopmuştu. Bunun üzerine Dr. Genç ve Dr. Gürkök hastayı ailesine hiçbir bilgi vermeden ve ameliyat "onay raporu" imzalatmadan acilen ameliyata aldı. Ancak doktorlar bu ameliyatta da aynı malzemeyi kullanmakta ısrar etti. Ameliyat sonrasında konsültasyon yapılan Osmani'nin göğüs kemiğinin yine iki parça olduğu, hareket ettiği ve kemikleri bağlayan malzemenin tekrar koptuğu belirlendi. GATA şimdi hem Osmani'ye ne olacağını merakla bekliyor, hem de Prof. Genç ve Prof. Gürkök'ün aynı malzemeyi kullandıkları diğer hastaların durumunu tartışıyor.