BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,87
ALTIN 2.428,85
HABER /  DÜNYA

Sarkozy telefona çıkmadı ama

Cumhurbaşkanı Gül'ün telefonuna çıkmayan Fransız lider Sarkozy, Azerbaycan cumhurbaşkanı İlham Aliyev'e mektup gönderdi.

Abone ol

Ermeni tasarısının oylamasından önce kendisini arayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün telefonlarına çıkmayan Nicolas Sarkozy, dün Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’e bir mektup göndererek 50. yaş gününü kutladı.

Azeri haber ajansı AzerTac’ın haberine göre Sarkozy, Fransız Meclis’inde kabul edilen Ermeni soykırımını inkar yasasına tepki vermeyen Azerbaycan liderine bir doğum günü kutlaması gönderdi.

Habere göre Sarkozy kutlama mesajında şunları söyledi:

“Aramızdaki kişisel ilişkiler, Azerbaycan ile Fransa arasında yaratmak istediğimiz özel ilişkiler açısından çok değerli bir etkendir. Bölgesel istikrar, enerji alanında Avrupa’nın geleceği ve tabii Karabağ sorunu konusunda görüşlerimizi paylaştık. Bütün bu konularda bir görüş birliği sağladık ve ben bu başlıkların ülkelerimiz arasındaki stratejik işbirliği anlaşması görüşmelerinin başlangıç noktası olmasını diliyorum.

Azerbaycan’ın iki yıl süreyle BM Güvenlik Konseyi’ne geçici üye seçilmesi ilişkilerimizin yoğunlaşmasına vesile olmalıdır. Fransa, ne zaman isterseniz, sizinle deneyimlerini paylaşmak için elinden geleni yapacaktır. "