BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Aziz Babuşçu'dan Kılıçdaroğlu'na cevap

AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, CHP liderinin iddialarına cevap verdi.

Abone ol

AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na cevap verdi. Gezi Parkı olaylarında partilerine ait bir aracın, miting sonrası tahrip edildiğini ifade eden Babuşçu, dava dosyasını Kılıçdaroğlu'nun iddia ettiği gibi değil, tamamen hukuki yöntemlerle, savcılıktan aldıklarını söyledi.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, TGRT'de usta gazeteci Hadi Özışık'ın sorularını cevapladı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Gezi Parkı olaylarında AKP'nin il başkanı, dava dosyasının fotokopisini savcıdan istedi" iddiasını sert bir dille yalanlayan Babuşçu, dosyanın örneğini avukatlar tarafından tamamen hukuki yollarla savcılıktan alındığını söyledi.

"KILIÇDAROĞLU'NU YALANLARIYLA TANIYORUZ" 

Kılıçdaroğlu'nu yakından tanıdıklarını söyleyen Babuşçu, Gezi Parkı olaylarında meydana toplanan kesimin, birileri tarafından tahrik edildiğini iddia etti. Babuşçu çıkan olaylarla ilgili olarak Taksim Gezi Parkı Platformu'nu suçladı. İşte canlı yayındaki o sözler: 

"Kılıçdaroğlu'na ilişkin 2009 tecrübesine sahibiz. Bu tür mesnetsiz yalana dayalı, çokça söyleme başvurdu kendisi. Bu iddiaların hiçbiri karşılık bulmadı.

Aslında ne oldu? Size orada yaşananları izah etmek istiyorum. Gezi Parkı'nda, Taksim Gezi Platformu etrafında toplanan kesimler, vandallığa başvurdu. AK Parti ilçe teşkilatları ve il başkanlığımıza ait malzemeler ciddi biçimde hasara uğradı. İlçe teşkilatlarımız tahrip edildi, camları kırıldı, bunları yaşadık. Gezi Parkı boşaltıldıktan sonra Taksil Gezi Platformu'nun kışkırtmasıyla yine aynı yollara başvurdular."

"DOSYAYI AVUKATLARIMIZ ALDI"

CHP liderinin "dosyanın fotokopisini savcıdan istedi" iddiasına canlı yayında cevap veren Babuşçu, Kazlıçeşme mitinginden dönen araclardan bir tanesinin, Kağıthane'de yüzleri maskeli kişiler tarafından tahrip edildiğini, sürücünün ise tartaklandığını söyledi. Hurdaya dönen aracın fotoğraflarını kameralara gösteren Babuşçu, olayla ilgili suç duyurusunda bulunduklarını söyledi. Aynı süreçte savcılığında Gezi Parkı olaylarıyla ilgili soruşturma başlattığını ve bu davaya müdahil olduklarını ifade eden Babuşçu, dosyanın örneğini almak için avukatların dilekçeyle savcılığa müracaat ettiğini anlattı. Babuşçu, dosyanın Kılıçdaroğlu'nun iddia ettiği gibi değil tamamen hukuki yollarla elde edildiğini ifade eden şunları söyledi:

"Sayın Kılıçdaroğlu, tek parti döneminde aynı zamanda vali olan il başkanlarını bilerek öyle reflekse hareket ediyor. Yani "Biz böyle yapıyorduk" diyor eskiden. Ama biz hukuk yollarıyla bize yapılanların hukuk nezdinde hesabını sormaya çalışıyoruz. Biz bu tahrik suçuna dayalı, suç duyurusunda zarar gören tarafız ve biz bu hakkımızı kullandık. Biz bu hakkımızı kullandık."

BAŞÖRTÜLÜ DİYE TÜKÜRMÜŞLER

Hadi Özışık'ın Erdoğan'ın açıkladığı "Demokratikleşme Paketi"yle ilgili sorularını da cevaplayan AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, başörtüsü konusunda bu ülkenin büyük ızdıraplar yaşadığını söyledi. Büyük bedeller ödendiğini, kimisinin öğrenimini sürdüremediğini kimisinin de gurbet hayatı yaşamak zorunda kaldığını anlatan Babuşçu, kendi ailesinin de bu dönemde çok büyük acılar yaşadığını söyledi. Babuşçu, canlı yayında o dönemde yaşadıklarını anlattı. İşte o ilginç sözler;

"Kamuda çalışan insanların, eşleri nedeniyle fişlenmesini yaşadık bu topraklarda. Bu süreçten sonra bunun son bulması, o insanları duygusal olarak etkiler.

Benim kız kardeşim Dumlupınar Üniversitesi'ni kazandığında, özel bir fotoğrafcı ayarlayarak kaydını yaptırdık. Buna rağmen okuyamadan geldi ve bizim çıkardığımız afla geri döndü. Yine benim kız kardeşimin yakın tarihte yaşadığını bir hadiseyi anlatayım. Kendisi iyi bir edebiyatçıdır. Nişantaşı'nda kendi aracıyla seyir halindeyken, onun kıyafeti nedeniyle birileri aracın camına kadar gelip tükürmüşler.  Kardeşime tükürerek, "Buralara da mı geldiniz" diye hakarete maruz kalmıştır. Bundan bir kaç yıl önce meydana geldi. Gezi'de de böyle olaylar yaşandı."