BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Balyoz Davası'nda sanıklar AİHM'e gidecek mi?

Balyoz Davası'nda Yargıtay kararlarının ardından sanık avukatları AİHM'e gitmeyi planlıyor. Balyoz Davası kararlarında kim ne kadar ceza aldı?

Abone ol

Yargıtay, Balyoz Davası'nda kararını açıkladı. 34 sanığın beraat kararı onandı, 24 sanık hakkındaki karar bozuldu. Emekli kuvvet komutanlarının hapis cezaları onandı. Sanık yakınları karar karşısında gözyaşlarını tutamadı. Sanık avukatları AİHM'e gidecek. 

237 SANIĞIN CEZASINA ONAMA

361 kişiden 237'sinin cezası onandı. Yargıtay 9. Ceza Dairesi, Balyoz Planı davasında, hakkında mahkumiyet kararı verilen 63 sanığın eylemlerinin "suç için anlaşma suçu" kapsamında kalması nedeniyle bu kişiler hakkındaki kararı bozdu, tutuklu sanıkların tahliyesine karar verdi. Yargıtay 9. Ceza Dairesi, babalık ve kocalık hakkından yasaklanan Güllü Salkaya başta olmak üzere bazı sanıkların delil yetersizliğinden cezalarını bozdu ve tahliyelerine karar verdi.

Yargıtay, 34 sanığın beraat kararını onadı, 63 sanık hakkındaki mahkumiyet kararı bozuldu, 24 sanık hakkındaki bozma kararı delil yetersizliğinden.

HAPİS CEZALARI ONANAN SANIKLAR

* Emekli Orgeneral Çetin Doğan
* Emekli Oramiral Özden Örnek
* Emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına
* Emekli Albay Dursun Çiçek
* Eski MGK Genel Sekreteri emekli Orgeneral Şükrü Sarıışık
* Emekli Orgeneral Bilgin Balanlı
* Emekli Orgeneral Ergin Saygun
* Emekli Korgeneral aynı zamanda MHP Milletvekili Engin Alan
* Emekli Korgeneral Nejat Bek
* Emekli Koramiral Kadir Sağdıç
* Korgeneral Yurdaer Olcan
* Süha Tanyeri

KARAR OYBİRLİĞİ İLE ALINDI

Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nde kararlar oybirliği ile alındı.

AİHM'E GİDİLECEK!

Yargıtay'ın verdiği bu kararlar sonrası sanık avukatları AİHM'e gitmeyi düşünüyor. AİHM'e bireysel başvuru yapmayı düşünen avukatlar olduğu gibi doğrudan başvuru yapmayı düşünen avukatlar da var.