BIST 10.793
DOLAR 32,19
EURO 34,94
ALTIN 2.426,85
HABER /  GÜNCEL

Selanik'teki nar ağacının sırrı

AB Bakanı Egemen Bağış, Atatürk'ün doğduğu evin önündeki nar ağacından koparttığı narları gazetecilere ikram etti

Abone ol

AB Bakanı Egemen Bağış, Atatürk'ün çocukken gölgesinde oyun oynadığı nar ağacını yakından inceledi.

Yunanistan'da resmi temaslarda bulunan AB Bakanı Egemen Bağış Salı günü Atina'dan Selanik'e geçti. İstanbul'dan karayoluyla Selanik'e ulaşan Türk basın mensupları Bakan Bağış'ı Selanik'teki Türk Konsolosluğunda bekledi.

Egemen Bağış'ın temaslarının uzaması ve konsolosluğa planlanandan daha geç bir saatte gelmesine gazeteciler sitem etti. AB Bakanı Egemen Bağış " Telafi edeceğim. Kordona gidelim kahve ısmarlayayım size" diyerek gazetecilerin gönlünü almaya çalıştı. Gazetecilerden biri "Size bunu biri mi söyledi" deyince Bakan Bağış, "Akıl okuma gibi bir şeyim var. Müzakere yapa yapa..." karşılığını verdi.

NAR AĞACININ SIRRI
Selanik'teki Türk Başkonsolosluğu ile aynı bahçe içinde bulunan Atatürk evini ziyaret eden AB Bakanı Egemen Bağış, Atatürk'ün doğduğu evin yeniden restore edildiğini hatırlattı. Atatürk'ün Babası Alı Rıza Efendi tarafından dikilen ve Atatürk'ün çocukken gölgesinde oyun oynadığı nar ağacını yakından inceleyen Bakan Bağış'a görevliler " Nar " ikram etmek istedi. Merdiven dayayarak dalından Nar koparan konsolosluk görevlileri hem Bakan Bağış'a hem de gazetecilere Nar ikram etti. Nar ağacının adının "Vatan ağacı" diye tescil edilmesini teklif eden AB Bakanı Egemen Bağış, Atatürk evinin restore edilen odalarını gezdi. Atatürk'ün balmumu heykeline özel ilgi gösteren Bağış gazetecilere poz verdi. Odadan ayrılırken önündeki zinciri fark etmeyen Bağış, düşme tehlikesi atlattı.

CUMHURİYET EMİN ELLERDEDİR
Ziyaretin ardından özel defteri imzalayan Bakan Bağış deftere, " Sana duyulan özlem dinmemiş. Yaktığın umut ışığı canlı kalmıştır. Türkiye hedef olarak gösterdiğin muasır medeniyetler seviyesine emin adımlarla ilerlemektedir. Doğduğun evi restore eden hükümetin bir mensubu olarak ayrıca mutluyum. Emanetin emanetimizdir. Cumhuriyet emin ellerdedir "diye yazdı.

SOKAĞI TÜRK MÜTEAHHİT YAPACAK
Konsolosluk görevlileri tarafından ağaçtan toplanan Narlardan biri Bakan Bağış'a hediye edildi. Nar'ı hatıra olarak saklayacağını söyleyen Bağış, Atatürk'ün evinin Atatürk'e yakışır bir restorasyon geçirdiğini söyledi....Selanik belediyesinin,' Evin önündeki  yolun orijinal parke taşı haline çevrilmesi için 'Türk müteahhitlerinden biri bunu üslenir mi ' diye kendilerinden ricada bulunduğunu söyleyen Bağış, İstanbul İzmir arasındaki yolu yapan firmanın yolu yapmayı kabul ettiğini açıkladı...Bakan Bağış buna karşılık belediye başkanının Bayram namazı kılınması için Selanik'teki caminin açılacağı sözünü verdiğini söyledi.

İZMİR 30 MART'TAN SONRA DAHA GÜZEL OLACAK
Söz verdiği gibi gazetecileri Selanik'teki Gordon'a götüren AB Bakan Egemen Bağış Selanik sahilinde bir süre dolaştı. Selanik'in İzmir'e benzediğini hatırlatan bir gazeteciye yanıt veren Bağış, " İzmir inşallah daha güzel olacak. 30 Mart'tan sonra yep yeni bir çehre kazanacak" dedi....Bağış beraberindeki heyetle birlikte akşam saatlerinde Selanik'ten Gümülcine'ye geçti.