BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Sarıgül ikinci bir Erdoğan mı olacak?

Erdoğan'ın zirveye giden yolu bilindiği gibi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan başlamıştı. Şimdi sıra Sarıgülde mi?

Abone ol

Mustafa Sarıgül'ün İstanbul'dan büyükşehir belediye başkanı adayı olması neden bu kadar önemli? Sarıgül'den ikinci bir Erdoğan hikayesi çıkar mı?

Bunun yanıtını Milliyet'in akademik yazarı Fuat Keyman veriyor.

"2014 Yerel Seçimleri, özelde de İstanbul’u kimin alacağından bahsediyoruz.
Acaba, 1994’te İstanbul’u Recep Tayyip Erdoğan ve Refah Partisi’nin almasıyla başlayan süreçte, 20 yıl sonra 2014’te bir değişiklik olabilir mi? Ya da AK Parti seçim kaybedebilir mi? Sorulan soru bu.

TOPBAŞ'I ZORLAYACAK TEK İSİM

AK Parti’nin İstanbul adayı, iki dönemdir İstanbul’un yönetiminde başarılı olmuş Belediye Başkanı Kadir Topbaş olacak; CHP’nin adayı da, büyük ihtimalle, arka arkaya, partilerden bağımsız seçim kazanmış Şişli’nin uzun dönemdir başarılı Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül.
Her ne kadar Gürsel Tekin ve diğer aday adayları olsa da, CHP’nin İstanbul adayı Sarıgül olacak. Çünkü, tüm kamuoyu yoklamalarının gösterdiği gibi, Topbaş’ı ve AK Parti’yi seçimlerde zorlayacak tek aday Sarıgül.

SARIGÜL KAZANIRSA AK PARTİ'NİN ALGISINI BOZACAK

 Sarıgül’le CHP İstanbul’u kazanırsa ya da kazanmaya çok yaklaşırsa, o zaman başta 2014 Ağustos ayı Cumhurbaşkanlığı Seçimleri dahil, siyasi güç dengelerinde ciddi değişiklikler olma olasılığı ortaya çıkacak.

En önemlisi, AK Parti’nin “seçim kaybetmez- alternatifi yok” imajı ve algısı bozulacak.
İstanbul ve Yerel Yönetim Seçimleri CHP’yi kıpırdanmaya ve aktif siyaset yapmaya zorluyor.