BIST 9.037
DOLAR 32,32
EURO 35,10
ALTIN 2.295,58
HABER /  DÜNYA

Günlerdir bu ağaçta nöbet tutuyor

İngiltere'de yaşayan bir doğa savaşçısı Rowan Burrough, 150 yıllık elma ağacı kesilmesin diye büyük mücadele veriyor.

Abone ol

İNGİLTERE'nin güneyindeki Gloucestershire kentinde 150 yıllık bir elma ağacının kesilmesini engellemek için 44 yaşındaki doğa savaşçısı Rowan Burrough büyük bir mücadele veriyor.

Boş arazide bulunan elma ağacının sökülüp yerine lüks villaların yapılmasına engel olmak isteyen Burrough bütün hafta boyunca ağacın tepesinde kamp kurdu. Halktan da büyük destek gören Burrough'a etrafta oturanlar çorba, sandviç ve su getiriyor. Ancak önceki gün az kalsın bütün çabalar boşa gidiyordu.
 

SON ANDA YETİŞTİ

Borrough'un, sabaha karşı üçte ağaçtan inip birkaç saat yatakta uyumaya gitmesinden iki saat sonra inşaat firmasından yetkililer ağacı sökmek için buldozerle araziye girdi. Burrough son anda yetişip ağacı yeniden kurtarmayı başardı. Protestocu Burrough ile kendisine katılan 39 yaşındaki Matthew Sell eylemlerine birlikte devam ediyor.

İkili, amaçlarının hem ağacı hem de ağacın altında yaşayan çok sayıda porsuğun yaşam alanını korumak olduğunu belirtiyor. Araziye 14 adet lüks ev inşaatı yapmayı planlayan inşaat firması buldozeri arazide bırakıp söküm işlemine ara vermek zorunda kaldı. Polis yetkilileri ise olaya henüz herhangi bir müdahalede bulunmayı düşünmediklerini açıkladı.