BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Sarıgül'den Tekin'e Gezi cevabı!

Şişli Belediye Başkanı Sarıgül, Gezi Parkı olaylarına destek vermediği yönündeki eleştirilere cevap verdi.

Abone ol
Mustafa Sarıgül'den Gürsel Tekin'e Gezi Parkı cevabı! Taksim'deki gösterilere destek vermemekle suçlanan Sarıgül, belediye olarak Gezi Parkı olaylarının ilk gününden itibaren Taksim'de olduklarını söyledi. 
 
Mustafa Sarıgül, İstanbul Belediye Başkanlığı'na aday adaylığını açıklayan Gürsel Tekin'in kendisine yönelik sözlerine yanıt verdi.
 
Gezi Parkı olaylarına yeterince destek vermediği eleştirilerine tepki gösteren Sarıgül, "Bu suçlamalar oradaki arkadaşlarının emeklerine saygısızlık" dedi.
 
Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, bugün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday adaylığını açıklamış ve "Gezi ruhu da benim arkamda" diyerek Mustafa Sarıgül'e gönderme yapmıştı.
 
EĞER GEZİ'YE SIK GİTSEYDİM...

İstanbul adaylığı için adı geçen Sarıgül'den Gürsel Tekin'e yanıt gecikmedi. NTV'ye konuşan Sarıgül, şunları söyledi:
 
"Gezi olaylarının birinci gününden itibaren oradaydım. Ben kendim düzenlemediğim hiçbir mitinge gitmem. Eğer oraya sık gitseydim gençlerin emeğine saygısızlık olurdu. Biz orada belediye olarak görev aldık. Bu suçlamalar oradaki arkadaşların emeklerine de saygısızlık anlamına gelir."
 
'RAKİBİM İKTİDAR'
 
"Yarın Gürsel Tekin herkesten çok benim yanımda olur" diyen Sarıgül, rakibinin Gürsel Tekin' değil iktidar partisi olduğunu söyledi.

İLK GÜN GEZİ'DEYDİM

Mustafa Sarıgül, Milliyet'ten Asıl Aydıntaşbaş'a da özel bir söyleşi verdi. Sarıgül Gezi olaylarıyla ilgili Aydıntaşbaş'a ise şunları söyledi;

-“Gezi olduğu ilk gün oradaydım, ben de gaz yedim. O binaların yanlış olduğunu da açıkladım. O gece arkadaşlarla toplandık, olayları değerlendirdik. Ama biz siyaset yapıyoruz ve ben sorumluluk sahibiyim. İlkesel olarak kendi düzenlemediğimiz, başka STK’ların düzenlediği bir mitinge gidip yürümeyiz. Bu fırsatçılık olur, o gençlerin emeğine saygısızlık olurdu.”

Sarıgül yine de Gezi’dekilere çeşitli biçimlerde destek olduğunu söylüyor: “Biz Gezi’de Kızılay görevi gördük. 58 doktorum hiç uyumadan görev yaptı; temizlik hizmetleri, ambulans sağladık. Ama bundan fazlası fırsatçılık olurdu.”

KADİR TOPBAŞ'I NİYE ELEŞTİRMİYOR?

Tekin’in bir başka eleştirisi, Sarıgül’ün Başbakan Erdoğan ve Kadir Topbaş’ı yeterince eleştirmediği yolundaydı. Sarıgül’ün yanıtı ilginçti:

-“Kadir Topbaş’ı da, Başbakan’ı da en yoğun eleştiren benim. Ancak, nezaketi elden bırakmıyorum. Çıkıp birilerine ‘hırsız’, ‘diktatör’, ‘üçkağıtçı’ diyebilirsin ama sonunda da 15 oy alırsın. Ben dedikodu değil proje konuşacağım. Bülent Ecevit, Erdal İnönü üslubunda konuşan biriyim. Hakaret etmeyeceğim. Başbakan arkasında 50 olduğunu söylüyor; ben yüzde 100’ü kucaklamaya talibim.”