BIST 10.725
DOLAR 32,18
EURO 34,94
ALTIN 2.437,22
HABER /  POLİTİKA

Aziz Babuşçu kazandı ama

AK Parti İstanbul kongresinde gerilim.. Aziz Babuşçu Erdoğan'ın desteğiyle kazandı. Ancak salonda gerilim vardı.

Abone ol

AK Parti 3. İstanbul İl Kongresi'ni mevcut il başkanı Aziz Babuşçu kazandı. Babuşçu 463 oy alırken, rakibi Külünk 157 oy aldı.

Ancak kongre süresince iki aday gerilim hiç eksik olmadı. Babuşçu ile muhalif aday Metin Külünk taraftarları arasında kısa süreli arbede yaşandı.

Bilindiği gibi Genel Merkez Babuşçu'yu destekliyordu. AK Parti'de 'tek aday tek liste' ruhu delindi. Külünk yine il başkan yardımcısı iken 2006 kongresinde aday olmuş ancak Erdoğan'ın ricasıyla adaylıktan vazgeçmişti.

AK Parti 3.Olağan İl Kongresi Abdi İpekçi Spor Salonu'nda yapıldı. Külünk ve Aziz Babuşçu'ya konuşmaları için 7 dakika ayrıldı.. Ancak Babuşçu'nun konuşması ıslıklarla ve yuh sesleriyle kesilmek istenince ortam gerildi.

Karanlık odalar

Babuşçu, "Adalet ve Kalkınma Partisi için karanlık odalarda yapılan karanlık planlar, hesaplar var" deyince salon karıştı.. İşte bu cümleyi Külünk taraftarları üstüne aldı. Külünk bu sözler üzerine Divan masasına yürümek isstedi. Çileden çıkan grup ile karşı taraf arasında itiş kakış yaşandı.. Araya girenler muhtemel bir kavganın önüne geçti.

Davetiye krizi

İstanbul İl Başkanlığı'ndan gönderilen mühürlü davetiye olmaması gerekçesiyle içeri alınmayan yaklaşık 100 Külünk taraftarı durumu protesto etti. Eylemci grup, "İçeride olmak bizim de hakkımız. İçeri girmemez gerekiyor. Bize haksızlık yapılıyor." dedi. "Metin ol İstanbul, Metin Külünk geliyor" şeklinde slogan atan attılar.