BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Azeri lobisi ABD'ye neden sessiz?

Balçiçek Pamir'in konuğu olan Prof. Baskın Oran, Azerbaycan lobisinin ABD'ye neden ses çıkartmadığını sordu...

Abone ol

İNTERNETHABER

Habertürk'te canlı yayın konuğu olan Prof. Dr. Baskın Oran, Azeri lobisinin ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nin 1915 hadiselerini 'soykırım' olarak nitelendiren kararına sessiz kaldığını söyledi. Oran şöyle konuştu:  Bana Yahudi lobisi çok ilgi çekci gözükmüyor. Ancak Azerbaycan lobisi nerede? Üstelik Azerbaycan, bir yandan 'bir millet iki devlet' veya Rauf Denktaş'ın tabiriyle 'bir millet üç devlet' sloganlarını söylerken...

RUMLARDAN MI ÇEKİNDİLER?

Azeri lobisinin Rumlar'a karşı da benzer sessizliği gösterdiğini söyleyen Oran konuşmasına şöyle devam etti: Hatırlıyor musunuz 2004'de Annan Planı uygulanırsa biz KKTC'yi tanıyacağız, pasaportları tanıyacağız ve düzenli uçak seferleri düzenleyeceğiz. Rumlar tarafından reddedilince üçünü de yapmadılar.

AZERİLER CAMİLERİ KAPATTI!

Azerbaycan'ın Nisan 2009'da protokollarda mutabakat sağlandı diye haber gelince ertesi gün Mayıs ayında Türk Diyaneti'in orada yaptığı iki camiyi kapattığını söyleyen Oran konuşmasını  şöyle sürdürdü:
Ekim 2009'da protokoller imzalanınca orayı kurtarmak için gitmiş olan Nuri Paşa ve bin 500 şehit olan mezarlığındaki Türk bayrağını direğiyle kaldırdılar.

Müsaade edin biz de çıkarlarımızı düşünelim. Başbakan Erdoğan hemen Bakü'ye giderek Azeriler'i sakinleştirdi. Biz dedi Karabağ sorunu halledilmeden Ermenistan sınırını açmayacağız dedi. Türkiye sınırı Karabağ'ın işgali için kapatmadı. 11 ay sonra kapattı. Karabağlı Ermeniler Laçin boğazını kapattılar diye kapattılar. Biz de sanıyorlar ki, Karabağ için sınırı kapattılar. Külliyen cehalet. Hiç ilgisi yok.

ERMENİSTAN SIFIR HATA YAPTI

Baskın Oran Türkiye-Ermenistan ilişkilerinde sıkıntılara yol açan protokollerle ilgili olarak şunları söyledi: Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Ermenistan sorununun halletmesinin başarılı olduğu haberlerinin gelmesiyle Başbakan Erdoğan Bakü'ye giderek protollerde olmayan bir şeyi söylüyor. Böyle bir şey yok ki protokollerde. Burada Türk olarak değil bilim adamı olarak konuşuyorum. Burada Ermenistan'ın hatası sıfırdır Türkiye'nin hatası bin beşyüzdür.