BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'ndan U dönüşü!

Kılıçdaroğlu bir söz etti. İşitmediği laf kalmadı. Kendi partisi, hatta lideri de laf edince sözünden döndü. İşte yeni görüşü;

Abone ol

 CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün söylediği sözden döndü ve "Bugünkü koşullarda genel af söz konusu değil" dedi.

Kılıçdaroğlu dün Batman'da  “Toplumsal barışın bir parçası olacaksa genel affa 'evet' deriz” önerisinde bulunmuş ancak bu öneri hem CHP içinde hem de AK Parti ve MHP'de eleştiri konusu olmuştu.

BAYKAL ELEŞTİRDİ KILIÇDAROĞLU LAFI ÇEVİRDİ

Kılıçdaroğlu'na CHP Genel Başkanı Deniz Baykal da sahip çıkmadı. Baykal  Kılıçdaroğlu'nun sözlerine ilişkin "Bu sözler yanlış sözler. İki şehit verdik gündeme getirmek doğru değil. Af ancak terör bitince olabilir" diye tepki gösterince Kılıçdaroğlu sözlerinin arkasında duramadı.

BAHÇELİ'NİN ARINÇ İLE AYNI ÇİZGİYE DÜŞMESİNE ÜZÜLDÜM

Kılıçdaroğlu, CHP Elazığ il binasında düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin "Afla ilgili açıklamalarınıza MHP ve AK Parti'den tepkiler geldi. Neler söyleyeceksiniz?" sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, "İlk tepki bildiğim kadarıyla Sayın Bülent Arınç'tan gelmişti. Sayın Arınç'ı samimi söylemek gerekirse çok ciddiye almadığım için hiçbir yanıt vermedim. Ama Sayın Bahçeli'yi ben saygın bir politikacı olarak kabul ederim. Onun ötesinde Sayın Bahçeli benim sınıf arkadaşım. Sayın Bahçeli'nin Sayın Arınç ile aynı çizgiye düşmesini doğrusunu isterseniz üzüntüyle karşıladım" dedi.

AF BİR YÖNTEM DEĞİL

Terörle mücadelede affın bir yöntem olmadığını belirten Kılıçdaroğlu, "Terörün bittiği, silahların koşulsuz teslim edildiği, artık terörün olmayacağı, sevginin, barışın, kardeşliğin egemen olduğu bir süreçte kavgayı sürdürmenin hiçbir anlamının olmadığı bir süreçte, bir toplumsal uzlaşmanın gereği olarak ortaya çıktığı zaman af söz konusu olur. Biz bunu söyledik. Yoksa bugünkü koşullarda bir genel affın olabileceği gibi bir düşünce söz konusu değil. Bugün terör var. Terör bitti mi ki biz bir affı gündeme getirmiş olalım?" dedi.

EĞER TOPLUMSAL BARIŞIN BİR UNSURU OLARAK GÜNDEME GELİRSE...

Kılıçdaroğlu, "Altını tekrar çiziyorum, birlikte, beraber olmanın kardeş olmanın, sosyal projenin vazgeçilmez bir koşulu olarak af gündeme geldiği zaman bunun desteklenmesi gerektiğini söyledik. Toplumsal barışın bir ögesi ise söylediğim ifade aynen oydu, toplumun barışının bir unsuru, bir ögesi olarak gündeme gelirse CHP affa evet diyecektir. Yoksa af terörü sonlandırmanın bir unsuru değildir. Sayın Bahçeli'ye şunu söylemek isterim, Sayın Bahçeli bir anlatımında 'Bu bir ABD dayatmasıdır' diye bir ifade kullanmış. CHP hiçbir dayatmaya ne bugün ne bundan önce hiçbir zaman boyun eğmemiştir. CHP'nin genlerinde Kuvayımilliye ruhu vardır" diye konuştu.

BİZİM BİR GENEL BAŞKANIMIZ VAR

Kılıçdaroğlu, "Mayısta kurultayınız var, başkanlığa adaylığınızı koyacak mısınız?" sorusu üzerine "Bu soru çok soruldu. Bizim bir genel başkanımız var. Genel başkanımızdan daha öğreneceğimiz çok şey var" karşılığını verdi.