BIST 10.477
DOLAR 32,25
EURO 35,05
ALTIN 2.435,51
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Sınav günleri yüzde 50 indirim

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, YGS ve LYS sınavına girecek öğrencilere sınav günlerinde yüzde 50 indirimli seyahat imkanı veren raporu onayladı.

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, ÖSYS kapsamında yapılan YGS ve LYS sınavlarına girecek öğrencilerin, sınavların yapılacağı günlerde toplu ulaşım araçlarında yüzde 50 indirimli seyahat etmesi için Başkan Kadir Topbaş’a yetki verilmesini içeren raporu onayladı.

Belediye Meclisi’nde alınan karar doğrultusunda; 2010 ÖSYS kapsamında 11 Nisan’da yapılacak Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ile 19 Haziran’daki LYS-1 ve LYS-5 (Lisans Yerleştirme Sınavı), 20 Haziran’daki LYS-4, 26 Haziran’daki LYS-3, 27 Haziran’daki LYS-2 sınavlarına girecek öğrenciler toplu ulaşım araçlarına yüzde 50 indirimli binecek.

Uygulama; İETT Otobüsleri ile İDO’ya bağlı Şehir Hatları Vapurları ve ULAŞIM A.Ş.’ye bağlı tramvay, metro, füniküler araçlarında geçerli olacak. Uygulamadan sınav giriş belgelerini ibraz eden ve akbil kullanan öğrenciler istifade edebilecek. İETT, İDO ve ULAŞIM A.Ş.’nin bu kapsamdaki akaryakıt giderleri de İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacak.