BIST 9.916
DOLAR 32,51
EURO 34,88
ALTIN 2.431,38
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Partilerdeki kadın kolları kapatılmalı

Denizli Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisinin düzenlediği "Yılın Altın Kadınları" yarışmasında, dereceye girenlere ödülleri verildi.

Abone ol

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Denizli'de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Çatalçeşme Oda Tiyatrosu'nda düzenlenen Dünya Kadınlar Günü etkinliği ilgi gördü. Denizli Vali Vekili Halil İbrahim Ertekin, Belediye Başkanı Nihat Zeybekci ile çok sayıda kadının katıldığı etkinlikte, dans ve tiyatro gösterileri sahnelendi.

ZEYBEKCİ: “PEYGAMBER EFENDİMİZ DÖNEMİNDE EN DEVRİMCİ ADIM ATILDI”

Açılış konuşmalarından sonra kürsüye çıkan Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, dünyada kadın hakları anlamında kadınların bundan bin 500 yıl kadar öncesine göre daha iyi veya daha ileri olup olmadığının tartışılması gerektiğini söyledi. Kadınlar için en büyük devrim ve hareketin onları doğduklarında diri diri toprağa gömülmekten kurtaran Peygamber Efendimiz dönemindeki İslamiyet ile kadınların kadın ve insan olarak erkekle eşit noktaya getirilmesi anlamında en devrimci adım atıldığını söyledi.

ATATÜRK'LE KADINLAR OLMASI GEREKEN YERE GELDİ

Nihat Zeybekci, evdeki hayvanlardan bile değersiz ve geride sayılırken kadının, ana, eş ve ve kız gibi en kıymetli olduğu noktaya getirildiğini anlattı. Türkiye'de Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi bir ışığın doğduğunu ve Atatürk'le kadınların olması gereken yere geldiğini belirten Zeybekci, şöyle konuştu: "Avrupa'da bize medeniyet öğreteceklerini sanan veya uman ülkelerden çok daha önce benim kadınım olması gereken yere Atatürk tarafından seçme ve seçilme hakkı verilerek birinci sınıf insan kategorisine getirilmiştir."

TÜM SİYASİ PARTİLERDEKİ KADIN KOLLARI KAPATILMALI

Başta AK Parti, CHP ve MHP olmak üzere tüm siyasi partilerdeki kadın kollarının kapatılması gerektiğine inandığını söyleyen Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, sözlerine şöyle devam etti: "Atatürk zamanında kurulan CHP'de kadın kolları var mıydı, yok muydu bilmiyorum. Bunu araştırmak gerekir. Kadın hakları özgürlükleri veya eşitliğinin hakikaten Türkiye'de tescillendiği gün, bütün siyasi partilerin kadın kollarının kapatıldığı gündür. Başta AK Parti olmak üzere, CHP, MHP ve diğer partilerdeki kadın kollarının kapatıldığı gün bence kadın hakları veya Dünya Kadın Günü başka bir anlam ve güzellikle kutlanacaktır. Bu partilerde erkek kolları var mı yok. İnşallah biz bunu sağlığımızda görürüz."

"ALTIN KADINLAR" ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Denizli Vali Vekili Halil İbrahim Ertekin'in de bir konuşma yaptı. Etkinlikte, Kadın Meclisi Tiyatro Gurubu tarafından hazırlanan "Hans, Ne Şans" isimli tiyatro oyunu sergilendi. Tiyatro gösterisinin ardından Denizli'ye özgü yöresel kıyafetler sergilendi. Törende ayrıca, "Altın Kadınlar" ödülleri sahiplerini buldu. Altın Kadınlar Ödülleri'nde, Sanatçı dalında Tuğba Ünsal'ın ödülünü Vali Vekili Halil İbrahim Ertekin, İş Kadını dalında Semra Akça Acar'ın ödülünü Belediye Başkanı Nihat Zeybekci verdi. Farklı meslekler dalında ise Fatma Akbaş'ın ödülünü Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar verdi.