BIST 10.056
DOLAR 32,22
EURO 34,79
ALTIN 2.428,84
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

70 bin sözleşmeliye iyi haber

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) sözleşmeli öğretmenlerin kademeli olarak kadroya geçirilme işlemlerini tamamladı

Abone ol

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, sözleşmeli öğretmenlerin kademeli olarak kadroya geçirileceğini söyledi.

70 bin civarındaki öğretmenin kadroya geçirilmesi konusundaki hazırlıkların belli bir aşamaya geldiğini açıklayan Bakan Çubukçu, bu konuda yapılacak düzenlemeye ilişkin taslağı Maliye Bakanlığı'na gönderdiklerini belirtti.

Keçiören Lisesi Spor Salonu ve Çok Amaçlı Salonu'nun açılış töreninde gazetecilerin sorularını cevaplayan Çubukçu, sözleşmeli öğretmenlerin kadroya alınmasına ilişkin sorulara bu konuda Maliye Bakanlığı ile görüşmelerin sürdüğünü ifade etti.

70 bin sözleşmeli öğretmenin kadroya geçirilmesi konusundaki hazırlıkların belli bir aşamaya geldiğini vurgulayan Çubukçu, "Bu konudaki yapılacak düzenlemeye ilişkin taslağı Maliye Bakanlığı'na gönderdik. Bundan sonraki aşamada Maliye Bakanlığı gerekli çalışmaları yapacak, görüşlerini bildirecek. Nihayete erdikten sonra iş artık Başbakanlığa bir kanun tasarısı olarak sevk edilecek ve Meclis'te görüşülecek." dedi.

Maliye Bakanlığı'nın vize için izin verip vermeyeceğinin sorulması üzerine Çubukçu, "Maliye Bakanlığı'nda çalışmalarımız belli bir aşamaya geldi. Taslak o çerçevede hazırlandı. Ümit ediyorum ki bu yönde sonuçlanır." karşılığını verdi.

'Olumlu sonuçlanması durumunda sözleşmeli öğretmenlerin kademeli olarak mı kadroya geçirileceği?' şeklindekki soruya da Çubukçu, "Kademeli olarak." ifadesini kullandı.