BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bakırköylü kadınlara anlamlı hediye

Sosyal ve kültürel faaliyete imza atan Bakırköy Kent Konseyi Kadın Meclisi Kadınlar Günü'nü kutladı

Abone ol

8 Mart 2006 Dünya Kadınlar Günü’nde Birleşmiş Milletler Bin Yıl Kalkınma Hedefleri doğrultusunda kurulan ve kurulduğu günden bu yana kadın, çocuk ve toplum yararına hizmet amacıyla birçok sosyal ve kültürel faaliyete imza atan Bakırköy Kent Konseyi Kadın Meclisi, kuruluş yıldönümünü yine kadınlara hizmetle kutladı.

Bakırköy Kent Konseyi Kadın Meclisi; Bakırköy Belediyesi’nin katkılarıyla, Bakırköy’de yaşayan kadınların, hukuki, psikolojik ve sağlık sorunlarının çözümüne yardımcı olmak amacıyla, avukat ve psikologların gönüllü hizmet vereceği Kadın Danışma Evi’ni 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde hizmete açtı. İncirli Caddesi Ahu Sokak Beşir Göğüş Parkı içinde hizmete giren Bakırköy Kadın Danışma Evi’nin açılış törenine Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Bihlun TAMAYLIGİL ile Bakırköy Belediye Başkanı Ateş ÜNAL ERZEN de katıldı.

Açılış töreninde konuşan Bakırköy Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Meltem Ünal ERZEN; kadınlara yönelik şiddetin dünyada en yaygın olan ancak en az cezalandırılan suçlardan biri olduğunu hatırlatarak, “Ülkemizde durum hiç de iç açıcı değil” diye konuştu.

Atatürk’ün, Cumhuriyet’in kuruluşunda kadınlara verdiği hakların ve sağladığı olanakların son dönemde hızla ellerinden alınmakta olduğunu ifade eden Meltem Ünal ERZEN; “Kadınlarımız, ev kadınlığına zorlanıyor. Bu dönemde Cumhuriyet tarihimizin en yüksek oranına ulaşan işsizlik önce kadınları vuruyor. Yoksulluğun artmasıyla, yoksulluğun getirdiği sorunlar kadınları hedef haline getiriyor” dedi.

Yaşam koşulları zorlaştıkça, aile içi şiddetin arttığına dikkat çeken ERZEN; “Namus cinayetlerinin neredeyse kanıksandığı, törenin yasalardan daha etkin hale getirildiği böyle bir dönemde, kadınlarımızın ücretsiz danışmanlık hizmeti alabileceği Bakırköy Kadın Danışma Evi’ni bir zorunluluk olarak gördük” diye konuştu.

Açılışta konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Bihlun TAMAYLIGİL ise Türkiye’nin zor bir dönemden geçtiğini vurgulayarak; “Bu dönemde; kadının sesinin çıkmasından rahatsız olanlar, kadınsız bir demokrasi olamayacağını anlayacaklar. Bu 8 Mart, Türkiye’de kadının emek mücadelesinin de uyanış yaşadığı bir 8 Mart oldu. Buradan, tüm Tekel işçisi kadınlarımızı ve onların haklı mücadelesini selamlıyorum” diye konuştu.

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Aliye KAVAF’ı da eleştiren TAMAYLIGİL; “Türkiye’de kadın bakan olmak, sadece medyatik konularla ilgilenmek, dizilerdeki oyunculuk performanslarını eleştirirken, katledilen kadınlarımızın sorunlarından bihaber olmak demek değildir. Hakları için sesini çıkartmaya çalışan kadınlarımızın yanında olabilmektir” dedi.

“Bakırköy’ün kadın dostu yerel yönetimini ve bu merkezi kuran Bakırköy Kent Konseyi Kadın Meclisi’ni kutluyorum” diyen TAMAYLIGİL, törenin ardından Bakırköy Belediye Başkanı Ateş ÜNAL ERZEN’le birlikte Bakırköy Belediyesi Türkan Saylan Kız Öğrenci Yurdu’nu ziyaret ederek, yurtta kalan kız öğrencilerin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.