BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  MEMUR

Memurlarda referandum heyecanı

Referandum paketi sadece yargıyı ilgilendirmiyor. Memurlar da dört gözle bu paketi bekliyor.

Abone ol

Referandum paketinde memurlara grev ve toplu sözleşme hakkı tanınacak olması memurları sevindirdi..

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, referandum paketinde memurlara grev ve toplu sözleşme hakkı tanıyacak bir düzenlemenin olması halinde, 2 milyon 200 bin memurun konuya daha büyük bir heyecanla yaklaşacağını söyledi.

Ahmet Gündoğdu, memurlara grevli, toplu sözleşmeli sendika hakkı tanınmasının, memurlara yeni haklar vermenin ötesinde demokratikleşmenin bir gereği olduğunu ifade etti.

Demokratikleşme yönünde adımlar atılırken yıllardır gündemde tuttukları taleplerin karşılık bulması için uygun bir ortam oluştuğunu dile getiren Gündoğdu, hükümetin, referandum paketini şekillendirirken bu talebi dikkate alması gerektiğini vurguladı.

REFERANDUM PAKETİNİ ÖNEMSİYORUZ

Referandum hazırlıklarının yapıldığı bir ortamda Devlet Personel Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen memur sendikacılığına yönelik çalıştayda, kamu çalışanlarının iş güvencesinin tartışılmadığı bir sonuç bildirgesi yayımlanmasını önemsediklerini belirten Gündoğdu, şunları kaydetti:

''Referandum paketinde grev ve toplu sözleşme hakkı yer alırsa 2 milyon 200 bin memur konuya daha büyük bir heyecanla yaklaşacaktır. Bunun gerçekleşmesiyle memurlar masanın paydaşı olma şansını yakalayacaktır. Demokratikleşmeyi, yargı reformunu, sivilleşmeyi önemsiyoruz. Türkiye'nin böylesine önemli sorunları referandum konusu olacaksa çalışanlar acısından önemli sorunların da burada yer alması gerekiyor. Bunların hiçbiri bir diğerinden daha önemli değildir. Bu nedenle memurlara grevli, toplu sözleşmeli sendika hakkı tanınmasını, siyaset yapmalarının önündeki engellerin kaldırılmasını önemsiyoruz. Kendi haklarımızın da böylesi bir pakette yer almasını istiyoruz.''