BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bakan Akdağ'dan CHP'ye ağır eleştiriler

Sağlık Bakanı Akdağ sağlık muhabirleriyle buluştu. Sağlıkta dönüşümü anlatan Akdağ'ın gündeminde ise yargı reformu vardı.

Abone ol

İNTERNETHABER

ANKARA-
Sağlık muhabirleriyle buluşan Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın gündeminde yargı reformu vardı. Akdağ, eğitim, sağlık ve asayiş gibi alanlarda halkın memnuniyetinin arttığını rakamlarla ortaya koyarken tek düşüşün adalet mekanizmasında olduğunu söyledi. Akdağ'ın TÜİK'in araştırmasına dayanarak verdiği rakamlara göre son 7 yılda adalete güven yüzde 45'den yüzde 38'e düştü.

CHP'nin yargı yoluyla muhalefet ettiğini savunan Akdağ, "Karşımızda halkın oylarıyla iktidara gelmekten umudunu kesmiş bir muhalefet partisi var" dedi.

Bakan Akadağ sağlık muhabirleriyle kahvaltılı basın toplantısında bir araya geldi. Sağlık alanında Türkiye'nin son 7 yılda çok büyük bir dönüşüm geçirdiğini anlatan Akdağ bunu TÜİK'in memnuniyet araştırmasıyla örnekledi. Araştırmaya göre asayişten memnuniyet 2003 yılında yüzde 57’den 2009 yılında yüzde 77’ye yükseldi. Eğitim alanında yüzde 40’dan yüzde 58’e çıktı. En yüksek artış ise sağlık alanındaki memnuniyette görüldü. Sağlık memnuniyet oranı yüzde 39’dan yüzde 65’e çıktı.

Sağlık Bakanı bu rakamları verdikten sonra bir de adalet mekanizmasındaki memnuniyet oranını verdi. Buna göre 2003 yılında yüzde 45 olan adalet memnuniyeti 2009 yılında yüzde 38’e indi.

Söz konusu rakamlarla ilgili ayrıntıları verdikten sonra Bakan Akdağ “Bütün bu rakamlar neden yargı reformu yapılması gerektiğini ortaya koyuyor” dedi.

HALKIN YARGIDA ESAMESİ OKUNMUYOR
Akdağ, “Yürütme yargıyı kuşatmıştır diyenlere sesleniyorum” sözleriyle yargı reformuna karşı olduğunu açıklayan CHP lideri Deniz Baykal’a yüklendi. Akdağ şöyle konuştu:
“4 yılda bir demokratik yolla değişim oluyor mu? Evet. Sandığa gidiliyor. Yasama ve beraberinde yürütme değişiyor. Yargı üzerinde halkın iradesi var mı? Gelişmiş batılı ülkelerde halk jürileri bile vardı. Türkiye’de yargı konusunda halkın iradesi nerede? Hiçbir yerdedir. Halkın yargıda esamesi okunmamakta. Kapalı bir havuz sistemi ile seçimler yapılıyor.

82 ANAYASASI BUGÜN OYLANSA BAŞKA SONUÇ ÇIKAR
1982 Anayasası oylamasını eleştiren Bakan Akdağ, “Bugün böyle bir durum olsa o kadar oy verilmez. Çünkü demokratik bilinç gelişte ve değişti” yorumu yaptı.

Mevcut yargı sistemi ile Türkiye’nin yol almasının mümkün olmadığını söyleyen Akdağ, “Mahkemelerin 5-10 yıl sürdüğü ülkede adaletten bahsedilemez. Bundan sorumlu olan yargıçlar değil tabi. Adalet sistemini düzeltmek gerek. Bunun için de yargı reformu yapılmalı” dedi.

CHP YARGI YOLUYLA MUHALEFET EDİYOR
CHP’nin Anayasa değişikliğini mahkemeye taşıyacağı açıklamasına da Bakan Akdağ’ın yanıtı sert oldu. Akdağ, “CHP lideri Sayın Deniz Baykal’a hiç şaşırmıyorum. Halktan korkuyorlar. Sandıktan korkuyorlar. Yargı yoluyla bize muhalefet ediyorlar. Referandumla ilgili konunun da Anayasa Mahkemesine götürülmesine şaşırmam. Hastanelerin birleştirilmesini de götürmüşlerdi. Karşımızda halkın oylarıyla iktidara gelmekten umudunu kesmiş bir muhalefet partisi var.

DOMUZ GRİBİ SALGINI BİTTİ
Salgının ilk dalgası tamamlandı. Sonbaharda ikinci dalga olacak mı? Uzmanları dinleyeceğiz ama beklemiyoruz. 10 milyon doz aşı aldık. Önemli bir bölümünü iade etmek için firmalarla görüşüyoruz. 2-3 milyon doz kullanım süresi uzun olan aşıyı da riske karşı stoklarda tutacağız.