BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li vekiller birbirine girdi

CHP'de Kılıçdaroğlu depremi yaşanıyor. Baykal'ın kurmaylarının hedefinde bu kez kendi partisinin önde gelen ismi vardı.

Abone ol

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Toplumsal barışın bir parçası olacaksa genel affa 'evet' deriz" şeklindeki sözleri partiyi karıştırdı.

CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü bu sözlere tepki gösterdi. Taş atan çocuklarla ilgili maddelerin korunması durumunda hükümeti destekleyeceklerini belirten Mengü, genel af ile ilgili net konuştu.

Kılıçdaroğlu'nu direkt eleştirmese de dolaylı yönden partili arkadaşına mesaj yolladı.

CNN Türk'ün canlı yayınına katılan Mengü, affa karşı olduklarını şu sözlerle dile getirdi:

Partitimizin politikası belli

Sayın Kılıçdaroğlu herhalde benim söylediğimden farklı bir şey söylememiştir. Çünkü bizim partimizin politikası. Tarafların silahı bırakması değil terör örgütünün silah bırakması olmadan olmaz. Devlet silah bırakmaz. Gelip devlete teslim olur. Devlet onları yargılar arkasından af çıkartılabilir. Ama şu anda değil.

Analar ağlarken

Af hukuki olmaktan ziyade sosyal bir olaydır. Hiç kimse hazır değil. Şu anda af lafı ettiğiniz zaman toplumdan büyük tepkiler alırsınız. Şehitler gelirken analar ağlarken affı getiremezsiniz.

Bebekler öldürüldü

CHP'nin siyasal görüşü. Hep aynı şeyleri söyledik. Katiyetle kabul etmeyiz. 40 bin ölü orada dururken, bebeklerin katili orada dururken biz böyle bir affa karşı çıkarız.  Bırakın asker çatışmada öldürüldü diyebilirsiniz ama bebek öldürüldü öğretmen öldürüldü. O insanlar oraya eğitmeye gitti. Onu öldürdünüz. Böyle bir katili savunmak mümkün müdür?

Öldürülenlerin yakınlarının vicdanı yok mu?

Sadece İmralı'daki odasını beğenmeyen kendisine bağımsız ev isteyen katilin mi hakları var. Orada öldürülen insanların yakınlarının hiç mi vicdanında sızlama yok. Dolaylı veya doğrudan İmralı'ya af gelirse karşı çıkarız..