BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Kırmızı olsun 5 kuruş fazla olsun!

BDP'de kadınlar günü kutlandı. BDP lideri Demirtaş Ayna karanfil verince renkli bir kırmızı karanfil ve sarıgül esprisi yapıldı.

Abone ol

İNTERNETHABER
ANKARA-
BDP'de Dünya Kadınlar Günü kutlaması yapıldı. BDP lideri Selahattin Demirtaş, milletvekili Emine Ayna'ya karanfil verince çok renkli bir 'kırmızı karanfil' ve 'sarıgül' esprisi yapıldı.

Barış ve Demokrasi Partisi Meclis grubu toplantısında kadınlar günü kutlaması yapıldı. BDP grubunun yapılacağı salonda bütün masalara birer sarı ve kırmızı karanfil bırakıldı. Toplantı için salona giren BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş yerine oturduktan sonra yanındaki Eşbaşkan Gültan Kışanak ve BDP Dışilişkiler Sorumlusu Emine Ayna’ya masanın üzerindeki karanfilleri uzatarak Dünya Kadınlar Gününü kutladı.

Ayna karanfili kabul ederken “Kırmızı olsun 5 kuruş fazla olsun” diye espri yaptı. Bu sözler üzerine Demirtaş da, “Sargıgül’ün Türkiye’de hiç şansı yok” diyerek Türkiye Değişim Hareketi lideri Mustafa Sarıgül’e gönderme yaptı. Demirtaş’ın bu imalı sözleri gülümsemelere neden oldu.

BDP KÜRSÜSÜ KADINLARA EMANET

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle BDP Grubunda konuşmayı eşbaşkan Gültan Kışanak yaptı. BDP'nin kürsüsünde de BDP Grup Başkanvekili Ayla Akat Ata, Sevahir Bayındır ve Pervin Buldan'dan oluşan üç kadın milletvekili de dikkat çekti.