BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Düzce'de kaçak yapılaşma bitmeli

Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, şehirde kaçak yapılaşmanın artık sona ermesi gerektiğini belirtti.

Abone ol

Belediye Başkanı İsmail Bayram Düzce’de kaçak yapılaşmanın bitmesi gerektiğini vurguladı. Kaçak yapılaşmayı önlemek adına birçok tedbir aldıklarını dile getiren Bayram şöyle konuştu: “Kaçak yapılaşmanın Düzce’de bitmesi gerekiyor. Biz yeni dönemde kaçak binaların oluşmaması adına birçok tedbir aldık. Bunları da uyguluyoruz. Gerekli düzenlemeyle de ciddi cezalar geldi artık.”

Bayram, kaçak yapı inşa etmemeleri konusunda vatandaşları uyararak “Halkımızdan rica ediyoruz bu tür yollara yeltenmeyelim. Barınma ihtiyacımızı usule uygun şekilde giderelim. Biz belediye olarak kimseye zorluk çıkartmak niyetinde değiliz. Mevzuatta ne tür kolaylıklar varsa bunları halkın önüne koyuyoruz zaten. Bunlara dikkat ettiğimizde bu tür felaketleri daha az kayıpla atlatabiliriz” dedi.

Belediye Başkanı İsmail Bayram, orta hasarlı binaların vatandaşları tedirgin ettiğini söyleyerek “Onarımı yapılmayan orta hasarlı binaların bu yılsonu itibariyle yıkılacağı açıklanmıştı. Ancak zannediyorum bir süre uzatımı söz konusu. Şuana kadar nasıl tedbirler alındığı ile ilgili bir netlik yok. Düze’de bu tür binalar rahatsızlık yaratıyor ve çevre binalarda yaşayan insanları da tedirgin ediyor. Bu da sürüncemede kalan bir konu. Umarım sorun en kısa zamanda çözüme ulaşır” diye konuştu.