BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Aytaç Duraka talip çıktı

AK Parti'den istifa eden Aytaç Durak'a talip çıktı. Hayır CHP değil... Bakın hangi parti Durak'a teklif götürdü...

Abone ol

Aytaç Durak dün Ak Parti Adana Büyükşehir Başkanlığı'ndan istifa etti. Ardından gözler CHP'ye çevrildi. CHP Adana Vekili Hulusi Güvel "dokularımız uyuşmaz. Kapımız ona kapalı" dedi.  Ama istifa eden belediye başkanına DP'den talip oldu.

BAYKAL'IN DURAK CEVABI 
Dün AK Parti'den istifa eden Adaya Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın CHP'den aday gösterileceği yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine Baykal, Ankara hariç, hiçbir ilde adaylarının belli olmadığını ifade etti.

Bir gazetecinin, ''Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Aytaç Durak ile ilgili ilginç iddiaları vardı. Bu iddialara rağmen Durak'ı partinize davet etmeyi düşünür müsünüz?'' şeklindeki sorusuna Baykal, ''Böyle bir durum mu görmüştünüz?'' karşılığını verdi. Kemal Kılıçdaroğlu'nun, CHP'nin değerli bir yöneticisi olduğunu vurgulayan Deniz Baykal, şu ana kadar, Kılıçdaroğlu'nun söylediklerine itiraz eden bir CHP'li görmediğini dile getirdi.

DEMOKRAT PARTİ'DEN TEKLİF

Demokrat Parti (DP) İl Başkanı Yavuz Tekeli, AK Parti'den istifa eden Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'a teklif götürdü.

Aytaç Durak'ın kardeşi Veli Andaç Durak'ın da siyaset yaptığı DP, yıl sonuna kadar Durak'ı bekleme kararı aldı.

BİZE YABANCI DEĞİL

DP Adana İl Başkanı Yavuz Tekeli, Durak'a kapılarının sonuna kadar açık olduğunu belirterek, partilerinin adayı olarak görmekten de mutluluk duyacaklarını açıkladı.

Yavuz Tekeli, Durak'ın DP'ye yakışacağını ifade ederek, "Zaten DP'de bir siyasi geçmişi var. Bize yabancı değil. Tekrar partimize dönerse büyük sevinç duyarız." dedi.

AYTAÇ DURAK SESSİZ

"Arkanızda halk varsa kimse kapıları kapatamaz." düşüncesinde olan Aytaç Durak, şimdilik hangi partiden aday olacağı ya da seçimlere bağımsız mı gireceği yönünde suskun kalmayı tercih ediyor.

AK Parti'den ayrılma gerekçesi olarak temayül yoklamasını gösteren Durak'a CHP ve MHP adaylık konusunda olumsuz cevap vermişti.

MHP Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, Durak'ın her seçim öncesi kamuoyu oluşturmak için bu tür girişimlerde bulunduğunu iddia ederken, "MHP'den kesinlikle adaylığı söz konusu olamaz." demişti.

Belediye hakkında yolsuzluk dosyası açacağını açıklayan CHP ise, kendi içinden bir aday çıkaracaklarını açıklamıştı.

CHP Adana İl Başkanı Serdar Seyhan, istifaya rağmen yolsuzluk dosyasının açıklanacağını vurgulamıştı.

Adana'da 4 dönemdir belediye başkanı olan Durak, ANAP, DYP ve AK Parti saflarında seçimlere girdi. Son seçimlerden önce AK Parti'ye geçen Durak'ın, bir dönem kardeşi DYP Adana eski milletvekili Veli Andaç Durak'ın da siyaset yaptığı DP'den aday olacağı konuşuluyor.