BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Aytaç Durak dönünce yine beni sever!

Adana'da dün yapılan başkanvekili seçiminin sonucu kadar Mustafa Tuncel'in açıklamaları da çok konuşulacak.

Abone ol

Adana'da Aytaç Durak'ın yerine Büyükşehir Belediye Başkan Vekili kurayla belirlendi. AK Parti adayı Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ile MHP Adayı Fethi Coşkuntuncel 16'şar oy alınca çekilen kura sonucu Çelikcan Başkan Vekili seçildi. Meclis'e Tuncel'in açıklamaları da en az seçim kadar damgasını vurdu.

ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi, hakkında başlatılan soruşturma sebebiyle görevinden geçici olarak uzaklaştırılan Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın yerine vekil seçimi için Meclis Başkan Vekili Mustafa Tuncel başkanlığında 4. kez toplandı. Yoğun güvenlik önlemleri altında yapılan toplantı öncesi bir konuşma yapan Tuncel, kendisine en çok "Aksi yönde söz verdiğin halde neden aday oluyorsun ?" şeklinde eleştiriler geldiğini bu sebeple başkan vekilliği adaylığından çekildiğini açıkladı. Tuncel, çekilmesinde partilerin meclis üyeleri üzerinde kurduğu baskının etkili olduğunu aksi taktirde kendisinin seçileceğini savundu.

NEDEN TERS DÜŞTÜLER?

Kendisine, "Bunca yıldan sonra ne oldu da Başkan Durak'la ters düştüğü" sorusunun sorulduğunu anımsatan Tuncel, "Bunun cevabı son yapılan seçimde gizli. Ben ve ailesi Başkan Durak'a aday olmaması, bu seçime girmemesi yönünde telkinde bulunduk ama o bizi dinlemedi" dedi. "Türkiye'de benim kadar politika bilen 100 kişi yoktur" iddiasında bulunan Tuncel, şöhret olup tanınmasında Başkan Durak'a yönelik çıkışının etkili olduğuna dikkat çekerek, "Ben çıkıp Durak'ı eleştirmeseydim beni kim tanırdı. Adanalılar bile doğru dürüst tanımıyordu" diye konuştu.

"DÖNERSE EN ÇOK BENİ SEVER"

"Başkan Durak dönünce ne olacak ?" sorularının anlamsız olduğunu, politikada bu tür tartışma ve eleştirilerin hep olduğunu anlatan Tuncel, "Başkan Durak geri dönebilir. Dönünce de en sevdiği arkadaşı yine ben olurum. Çünkü sözümü dinlemediği için bu hale geldiğini bilir" ifadesini kullandı. Başkan Durak'ın belediyeyi 8-10 yıllık meclis kararları ile yönettiğini, yan şirketlere kaynak aktardığını ihaleler verdiğini, bunun da kendisinden başka kimsenin bilmediğini anlatan Tuncel, "Hangi arkadaş yönetime gelirse gelsin, buralara el atacak. El atmazsa ben atarım, nasıl el atılacağını da gösteririm. Kimse bizi, meclis üyelerini küçük, cahil göremez" çıkışında bulundu.

Tuncel son olarak, mecliste yapılacak olan başkan vekili seçiminde kaybedenin olmayacağını, herkesin kazanacağını belirterek "Eşit oy çıkarsa adaylara eş başkanlık görevi vereceğim. Birer ay belediyeyi dönüşümlü olarak yönetsinler" esprisinde bulundu.