BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Ahmet Türk'ün eşi o anları anlattı

Ahmet Türk'ün eşi Mülkiye Türk saldırıyı duyunca hissettiklerini ilk kez anlattı. İşte Mülkiye Türk'ün açıklamaları

Abone ol

İNTERNETHABER.COM-Herkes bir şeyler söyledi Ahmet Türk'e yapılan saldırı için. Siyasiler ilk kez aynı noktada buluştu ve herkes saldırıyı kınayan açıklamalar yaptı.

Peki, Ahmet Türk'ün hayat arkadaşı ne diyor olanlar için? Aynı yastığa yıllardır başkoyduğu kocasına atılan yumruğu, tekrar tekrar televizyonda izleyince ne hissetti?

Mülkiye Türk kırgın. Mülkiye Türk üzgün. Mülkiye Türk bir karıncayı bile incitmediğini söylediği kocasının yüzündeki o izleri görünce kahrediyor.

Mülkiye Türk, duygularını Akşam gazetesinden Ali Ekber Ertürk'e anlattı:

'İçi sevgiyle dolu, barışsever, herkese karşı saygılı, kibar, yaşlı birine bu yapılır mı? Ahmet'in uğradığı saldırıyı bir türlü kabullenemiyorum, bu olmamalıydı' dedi.

'ÜZÜNTÜM SONSUZ'

Türk'ün, bütün yaşamını barışa ve kardeşliğe adadığını söyleyen Mülkiye Hanım, saldırıyı duyunca kahrolduğunu şöyle söylüyor:

'Ahmet'e yapılan saldırıyı duyunca kahroldum, içim sızladı, oturup saatlerce ağladım. Üzüntüm sonsuzdur. Sadece eşim için değil, yitirilen değerler için de ağladım. Çünkü bu yumruk eşime değil, Kürt ve Türk halklarına, barışa, kardeşliğe ve demokrasiye atılmıştır. Ahmet'e yapılan saldırı, Kürt halkına da bir haksızlıktır, lanetliyorum. Şiddetle hiçbir şey çözülmez, o yumruk saflaşmayı, gerilimi artırmaktan başka bir işe yaramaz.'

POLİS SEYİRCİ GİBİ

Eşine yapılan saldırı nedeniyle polisi de suçlayan Mülkiye Türk, 'Polisler göz göre göre saldırıya seyirci kaldılar. Olay sırasında hiçbir şey yapmıyorlar, saldırıdan sonra müdahale ediyorlar. Bunu kabul etmek mümkün değil' diye konuştu.

Olayın duyulmasının ardından dünyanın her yerinden, destek ve geçmiş olsun mesajları aldığını da ifade eden Mülkiye Türk, eşinin bu denli sevilmesinden gurur duyduğunu söyledi.