BIST 10.349
DOLAR 32,24
EURO 34,77
ALTIN 2.458,84
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Edirne'den Ardahan'a bisiklet turu

En çevreci ulaşım aracı bisikletlerin pedallari "Dünyamız Çöl, Geleceğimiz Yok Olmasın" diye dönecek.

Abone ol

Edirne Bisiklet Kulübü, ''Dünyamız Çöl, Geleceğimiz Yok Olmasın'' sloganıyla Edirne'den Ardahan'a 1828 kilometrelik bisiklet turu düzenledi.

Edirne Bisiklet Kulübü Başkanı Sadrettin Alıcı, derneğin 2009-2010 çalışma programı doğrultusunda, tarihi ve güzellikleri koruma, toprağa saygı, küresel ısınmaya hayır ve yaşanabilir bir dünya için ''Dünyamız Çöl, Geleceğimiz Yok Olmasın'' sloganıyla Edirne'den Ardahan'a bisiklet turu düzenlediklerini söyledi.

Tura, toplum duyarlılığını artırmak ve bu konuda kamuoyu oluşturmak için 5 sporcunun katılacağını ifade eden Alıcı, ''5 arkadaşımız Edirne'den Ardahan'a 1828 kilometrelik bisiklet turu gerçekleştirecek. Bu tur ile aynı zamanda ulusal çapta Edirne'nin tanıtımına katkıda bulunulması amaçlanmaktadır'' dedi.

Turun 26 gün süreceğini ve sporcuların saatte ortalama 25-26 kilometre yol alacağını anlatan Alıcı, şunları kaydetti:

''Bu tur 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında Edirne'den başlayıp, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nda Ardahan'da son bulacak. Tur süresince 18 il sınırından geçilecek, 12 il ve 14 ilçede konaklama yapılacak ve 53 ilçeden transit geçilecek. Bir yıldır çalışmalarını sürdürdüğümüz ve hazırlıklarını yaptığımız bisiklet turunun ulusal platforma taşınması ve Edirne'nin tarihi ve kültürel tanıtımının sağlanması için tur boyunca konaklama yapılacak, il ve ilçelerde yerel yöneticiler ile basın kuruluşları bilgilendirilerek kamuoyu oluşturulması sağlanacak.''