BIST 10.320
DOLAR 32,23
EURO 35,13
ALTIN 2.466,07
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Niğde'de okula gidemeyene evde eğitim

Milli Eğitim Bakanlığı rahatsızlığı nedeniyle okula gidemeyen öğrencilere evde eğitim veriyor. Niğde'de de bu kapsamda bakın kaç öğrenci eğitim alıyor.

Abone ol

Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, hastalıkları nedeniyle okula gidemeyen öğrencilere, 'Evde Eğitim Projesi' doğrultusunda evlerinde eğitim veriliyor.

Evde eğitim yapan çocukları ziyaret eden Milli Eğitim Müdür Vekili Mesut Alkan, hastalıkları ve özürlülükleri nedeniyle en az 6 ay süreyle okullarına devam edemeyen ilköğretim düzeyindeki öğrenciler için Evde Eğitim Projesi'nin başarıyla sürdürüldüğünü söyledi.

EVDE EĞİTİM ÜCRETSİZ
Niğde merkezde 19 öğrencinin evde eğitim aldığını kaydeden Alkan, "Herhangi bir sağlık nedenleriyle okullarına gidemeyen çocuklarımıza görevlendirilen ve bu konuda özel eğitim almış öğretmenlerimiz evde eğitim vermektedir. Aynı zamanda ailelerimize psikolojik destek de veriliyor. Bu doğrultuda Atatürk'ün 'Eğitimde feda edilecek hiçbir fert yoktur' sözü de bir nevi gerçekleştirilmiş oluyor." diye konuştu.

ALPEREN DOKTOR OLMAK İSTİYOR
Kas erimesi hastalığından dolayı iki yıldır yaşıtlarıyla beraber olamayan, okula gidemeyen 12 yaşındaki Alperen Kaya, evde eğitimden ve öğretmeninden çok memnun olduğunu dile getirdi.

FENERBAHÇE FORMASI İSTEDİ
Evde eğitim alan 19 öğrenciden biri olan SP hastası 10 yaşındaki Durmuş Maden de, "Her şeyim tamam. Milli Eğitim Müdürlüğü bütün ihtiyaçlarımı karşılıyor" diyerek Alkan'dan Fenerbahçe forması istedi. Alkan da Durmuş'a forma sözü verdi.