BIST 10.320
DOLAR 32,24
EURO 35,13
ALTIN 2.467,40
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kırşehir'de 750 bin dolarlık kutlama!

Kırşehir geleneksel Ahilik Kültürü kutlamasına hazırlanıyor. Ekim ayındaki kutlama için büyük bir bütçe istendi.

Abone ol

Geçen yıl Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı ve Kırşehir'de her yıl Ekim ayının ikinci haftası geleneksel olarak kutlanan Ahilik Kültürü Haftası ve Esnaf Bayramı öncesinde hazırlıklar başladı.

23. Ahilik Kültürü Haftası ve Esnaf Bayramı kutlamaları öncesinde, Kırşehir Valisi Mehmet Ufuk Erden başkanlığında Valilik Toplantı Salonunda bir araya gelen kutlama komitesi, yapılacak çalışmalarla ilgili görüş alışverişinde bulundu.

Toplantıya Vali Erden'in yanı sıra AK Parti Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, İl Genel Meclis Başkanı Erdal Gürsoy, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bektaş Aydoğan, TSO Başkanı Müfit Göçen, Esnaf Odaları Birlik Başkanı Bahamettin Öztürk ile bazı daire müdürleri katıldı.

Kırşehir Valiliği'nin kutlamalar için Başbakanlık Tanıtım Fonu'na 750 bin TL tutarında bir proje hazırlayıp sunduğu öğrenildi.

Konser ve gösteri programı için çeşitli sanatçılarla görüşmeler yapıldığı öğrenilirken, yine geçen yıllarda olduğu gibi Cacabey Meydanı'na çadır açılıp, illerden gelen esnaf temsilcilerinin el sanatlarını sergilemelerinin sağlanacağı kaydedildi.