BIST 10.269
DOLAR 32,28
EURO 34,86
ALTIN 2.434,18
HABER /  GÜNCEL

Ayder yaz sezonunu açtı

Rize'nin Çamlışemşin İlçesi'ndeki Ayder Yaylası ve Ayder Kaplıcaları, yaz sezonunu erken açtı.

Abone ol

Önemli turizm merkezlerinden olan Rize'nin Çamlışemşin İlçesi'ndeki Ayder Yaylası ve Ayder Kaplıcaları, yaz sezonunu erken açtı.

Geçtiğimiz kış turist patlaması yaşayan Ayder, havaların erken ısınmasıyla yaz sezonunu açtı. Karların erimesiyle birlikte yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrayan yaylaya kafileler halinde gelen turistler, kaplıcalara girip açık alanda piknik yapıyor.

Konu hakkında açıklama yapan Rize İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu, Ayder Yaylası'nın yılın dört mevsimi turist çektiğini belirterek, "Geçtiğimiz yıllarda kış aylarında Ayder'e turist gelmezdi. Yağan kardan dolayı yollar kapalı olduğu için yaylada bulunan işletmelerde kapalı olurdu. Biz, son birkaç yıldır yolları açık tutarak kaplıcaları kış aylarında da faaliyete soktuk. İsviçre'den gelen Heliski sporcuları yaylada kamp kurdu. Ayder, bu kış turist patlaması yaşadı. Bu kış sezonunda binlerce yerli ve yabancı turist Ayder'i ziyaret etti. Bu kış sezonunda 300'e yakın yabancı kayakçı yaylamıza geldi. Havaların erken ısınması ve karın erken kalkması ile yaz sezonunda erken başladı. Yüzlerce yerli ve yabancı turist yaylaya akın ediyor" diye konuştu.