BIST 10.335
DOLAR 32,21
EURO 34,76
ALTIN 2.455,70
HABER /  MAGAZİN

Vadi Arapların kalbinde

'Kurtlar Vadisi Irak' filmi 13 Arap ülkesinde gösterime girecek.

Abone ol
İspanya'nın önde gelen gazetelerinden El Pais, 'Kurtlar Vadisi Irak' filminin yakında Arap dünyasında gösterime gideceğini belirterek, "ABD Başkanı George W. Bush'dan önce Türklerin Rambosu Arapların gönlünü fethetmeye hazırlanıyor. Rambo başkent Bağdat'a iyice yaklaştı" diye yazdı.

Hafta sonu kültür ekinin büyük bölümünü Kurtlar Vadisi Irak filmine ayıran El Pais, filmin yapımcısı ve senaristi ile ropörtajlara yer verdi. Avrupa ve Türkiye'de seyirci rekorları kıran filmin çok yakında 13 Arap ülkesinde de gösterime gireceğine dikkat çeken gazete, İslam dünyasında Müslümanların gönlünü George W. Bush'un kazanması gereken bir durumda aktör Gary Busey'in üstlendiği rol ile Bush'dan daha fazla popüler olduğunu yazdı.

'ARAPLAR SAVAŞIN ACISINI İÇİNDE HİSSEDECEK'

Filmin yapımcısı Pana Film'in Avrupa'dan sonra 13 Arap ülkesini kapsayan büyük bir anlaşmaya daha imza attığını yazan gazete bu ülkelerde oluşacak tepkinin önemine dikkat çekti. Filmin ilk olarak 5 Nisan'da Dubai'de gösterime gireceğini kaydeden gazete ardından sırasıyla, Suriye, Ürdün Kuveyt, Katar, Bahreyin, Umman, Suudi Arabistan, Mısır, Libya, Yemen ve Irak da da Arapların, Türk Rambo'sunun Amerikalılara karşı verdiği mücadeleyi izleme imkanına kavuşacağını belirtti. El Pais, Arap dünyasında bu filme karşı büyük bir ilginin de oluştuğunun altını çizerek, "Filmi yapanlar Kurtlar Vadisi'nin savaş filminden çok savaş karşıtı bir filmin olduğunu söylüyor ve arapların bu filmi seyrederken savaşın açısını içlerinde hissedeceklerini savunuyorlar" dedi.
İspanyol gazetesi, filmin çok yakında ABD'de de gösterime girmesi için hazırlıkların tamamlandığını kaydetti.



Net gazete