BIST 10.198
DOLAR 32,22
EURO 34,77
ALTIN 2.424,25
HABER /  GÜNCEL

Terörist ceseti verilmeyecek

Teröristlerin cenaze törenlerini propaganda aracı olarak kullanmasını engellemek için yeni tedbirler alınacak.

Abone ol

Terör olayları hükümeti harekete geçirdi. Örgütlerin, teröristlerin cenaze törenlerini propaganda aracı olarak kullanmasını engellemek için yeni tedbirler alınacak.
Artan terör eylemleri hükümeti yeni önlemler almaya itiyor. Alınması planlanan önlemlerin başında da, Terörle Mücadele Yüksek Kurulu'nun son toplantısında gündeme gelen, terörist cenazelerin ailelerine teslim edilmemesi uygulaması geliyor.

Önlemler sadece cenazelerin teslim edilmemesiyle sınırlı değil. Öldürülen teröristlerin otopsi yapılması amacıyla helikopterle dağdan getirilmemesi de gündemde. Kurul üyelerindeki ağırlıklı görüşe göre, bir hekim otopsiyi dağda yapabilir.

Bu arada, terör olayları Meclis Genel Kurulu'na da taşınıyor. Salı günü Meclis Genel Kurulu'nda terör olayları ile ilgili olarak bir genel görüşme yapılacak.

Öte yandan, Genelkurmay Başkanlığı'nın ardından Emniyet Genel Müdürlüğü'nde terör zirvesi için düğmeye bastı. Ankara'da düzenlenmesi planlanan terör konulu sempozyuma, yerli ve yabancı çok sayıda terör uzmanının katılması bekleniyor.

TGRT Haber