BIST 10.557
DOLAR 32,20
EURO 35,08
ALTIN 2.431,28
HABER /  SPOR

Mükemmel taktik iyi sonuç

Daum, Gaziantepspor maçında taktiksel anlamda mükemmel oynayarak galip geldiklerini söyledi.

Abone ol

Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, Gaziantepspor maçında taktiksel anlamda mükemmel oynayarak zorlu deplasman maçında galip geldiklerini söyledi.

Daum, maç sonrasında yaptığı açıklamada, Fenerbahçe'nin ikinci sezonda taktik olarak en iyi maçlarından birini oynadığını, maçın başından sonuna kadar oyunun kontrolleri altında geçtiğini belirtti.

Rakibe pozisyon vermeden çok sayıda gol pozisyonu yakaladıklarını ifade eden Daum, bu pozisyonlardan sadece 2'sini gole çevirebildiklerine dikkati çekti.

Gaziantepspor maçının her zaman çok zorlu olduğunu belirten Alman hoca, ''Bu zorlu ve önemli maçta, futbolcularım telaş içinde olmadan, oyunu kontrol altında tutup, oyun ciddiyetini bozmadan galip gelmeyi bildi, kendilerini kutluyorum'' diye konuştu.

Gaziantepspor'un da sahada iyi mücadele ettiğini ifade eden Daum,
şöyle konuştu:
''Yağış nedeniyle ağırlaşan sahada, her iki takım da en iyi şekilde mücadele etti. Biz, rakibe göre daha iyi oynadık. Futbolcularım galibiyet için üzerlerine düşen görevi yaptı. Fenerbahçe, ikinci yarıda sadece 3 beraberlik aldı. Bundan daha iyisi de yapılamaz. Şu anda, şampiyonluk yarışında rakibimiz Galatasaray ile puanlarımız eşit. Hedefimiz şampiyonluk, bunu gerçekleştirmek için mücadelemizi sürdüreceğiz. Önümüzde Denizlispor maçı var. Şimdiden bu maçı düşünmeye başladık.''

Daum, bir gazetecinin, ''90 dakika boyunca bir korner atışı kullanmadan maç kazandınız. Bu konuda ne düşünüyorsunuz'' sorusu üzerine ise şunları söyledi:
''Eğer, 10 korner atışı kullanıp bir gol atamamış olsaydık da eleştirilecektik. Ben, iyi bir oyun anlayışı ile iyi bir sonuç aldığımıza inanıyorum. Eğer, bir maçta hiç taç atışı kullanmamış olsak belki bu da eleştiri konusu olacaktı. Önemli olan, bir maçta atılan korner ya da taç atışları değil, sonuca gidebilmektir. Ligin, ikinci yarısında bundan daha iyisi yapılamaz. Ben bu konuyu tartışmak istemiyorum, bu şahsıma karşı yapılmış bir saygısızlıktır diye düşünüyorum. Basın ve medya hep işimizin bir parçası, her zaman saygı
duyuyorum.''

Gaziantepspor Kulübü Başkanı İbrahim Kızıl ise güçlü rakiplerine karşı, yağış nedeniyle çok ağırlaşan sahada oyuncuların ellerinden geleni yaptıklarını belirtip, futbolcuları kutladı.

Bu arada, Gaziantepspor Teknik Direktörü Samet Aybaba ise Daum'un
açıklamalarının uzun sürmesi nedeniyle tepki gösterek bir açıklama yapmadan takımıyla birlikte stadı terk etti.