BIST 10.267
DOLAR 32,29
EURO 34,79
ALTIN 2.409,44
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ayaş`a 149 bin ton asfalt döküldü

Ayaş ve köylerine 149 bin ton asfalt döktüklerini ve bunun Ayaş tarihinde bir benzerinin bulunmadığını söyledi.

Abone ol

Başkan Gökçek, Ayaş`ta düzenlenen toplantıda vatandaşlara projelerini anlatırken, Ankara Büyükşehir Belediyesi`nin verdiği hizmetleri sadece kent merkeziyle sınırlı tutmadıklarını belirtti.

Ayaş ve köylerine 149 bin ton asfalt döktüklerini ve bunun Ayaş tarihinde bir benzerinin bulunmadığını kaydeden Başkan Gökçek, `Engellemelere rağmen çevre ilçelerimize yatırımlarımız sürecek. Bu kapsamda, Ayaş`ın pazarlanamayan sebze ve meyvelerini biz satın alarak fakir fukaraya dağıtacağız. Bu da Ayaş ekonomisini canlandıracak` dedi.

Büyükşehir Belediye Kanunu`na göre, bağlı ilçe belediyelerine ait gelirlerin yüzde 35`inin Büyükşehir`e aktarıldığını hatırlatan Başkan Gökçek, `Bazı belediye başkanları, bu paraya atıfta bulunarak, `bizden alınan paralarla bize hizmet getiriliyor` diyorlar. Aynı para daha önce size veriliyordu, siz niye kendi bölgenize hizmet veremediniz ?` diye sordu.

Söz konusu Büyükşehir Belediye kanunun yürürlüğe girdiği tarihten bugüne kadar geçen 2.5 yıllık sürede tüm belde ve ilçe belediyelerden gelen yüzde 35`lik payın 30 milyon TL civarında olduğunu kaydeden Başkan Gökçek, `Bunun karşılığında, Ankara Büyükşehir Belediyesi`ne yeni katılan belde, ilçe ve köylere tamı tamına 300 milyon TL yatırım yapıldı. Tam 10 katı yatırım yaptık. İnsan bazı şeyleri söylerken utanır` dedi.

Şu ana kadar verdiği tüm sözleri tuttuğunu kaydeden Başkan Gökçek, Ayaşlıların halk ekmek ve otobüs isteğinin yerine getirildiğini söyledi. Yöresel Ürünler Sergi Pazarı adıyla bir yer kurduklarını ve burayı bitirdiklerini kaydeden Başkan Gökçek, özellikle yoldan geçen vatandaşların buradaki yöresel Ayaş ürünlerini satın alarak Ayaş`ın ekonomisine katkı sağlayacağını belirtti. Başkan Gökçek, pazarın tüm alt ve üst yapısının hazır olduğunu ifade ederek, dükkanların hak sahiplerine seçimden sonra verileceğini bildirdi.

SEBZE VE MEYVE ALIM GARANTİSİ

 Ayaş`ta yetiştirilen sebze ve meyvenin Ankara`da ciddi rağbet gördüğünü anlatan Başkan Gökçek, üreticinin satamadığı ürünler için de alım garantisi verdi. Başkan Gökçek, `Şu müjdeyi vermek istiyorum. Köylerimizde bol miktarda sebze ve meyve yetişiyor. Pazarlamasında zaman zaman güçlükler çekiyorsunuz. Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak yaz aylarında vatandaşlarımıza zaman zaman soğan, meyve ve sebze dağıtıyoruz. Burada yetişen ne kadar sebze ve meyve varsa alacağız ve dar gelirli vatandaşlara dağıtacağız` dedi.

`HİZMETLERİMİZ ENGELLENDİ`

Ayaş`a bir dizi hizmet getirmek için kolları sıvadığını ancak Ayaş`ın mevcut belediye başkanının engellemesiyle bu hizmetleri yerine getiremediğini kaydeden Gökçek, `Ayaş Belediye Başkanına`gelin eski evleri restore edelim, bana listesini verin` dedim. Yazı yazdım. Ama `bizim elimizde böyle bir liste yok` diye yazılı bir cevap verdi. Niye öyle yaptı? Çünkü biz bu restorasyonu yaparsak, bize oy geleceğini düşündü ve Ayaş`ın istikbaliyle oynadı` diye konuştu.

Ayaş Belediye Başkanının engellemelerinin bununla da kalmadığını belirten Başkan Gökçek, `Çöp arabası verdik, tenezzül edip almadı. Ayaş`a ağaç diktik, sulamadı, kuruttu. Sırf biz ektik diye, Ayaşlılar bizi desteklemesin diye bunu yaptı` dedi.

`4 MİLYON TL NE YAPILDI?`

Ayaş Belediyesi`nin 4 milyon TL`lik arsa sattığını hatırlatan Başkan Gökçek, `4 milyon TL`lik arsa sattılar, peki Ayaş`a 4 milyon TL`lik ne yaptılar. Belediye başkanına sormak lazım, Ayaşlılar da sorsun` diye konuştu. Ayaş Belediye Başkanı tarafından, şehrin festival alanının satılmaya kalkışıldığını söyleyen Başkan Gökçek, bunu bizzat kendisinin engellediğini belirterek, `Burası şehrin hayat alanıdır ama başkan, burayı sattırmaya kalktı. Önümüzdeki dönem orayı mükemmel bir park haline getirip, festivalleri devam ettireceğiz, başka ilçelere örnek göstereceğiz` dedi.
`HİZMET EDENE DESTEK ÇIKIN`
Bazı başkan adaylarının da hemşericilik duygusu üzerinden oy istediğini ifade eden Başkan Gökçek, `Ben de Ankaralıyım. Keçiören`de doğdum ve burada büyüdüm. Herkes kendi menfaatine baksın, kim hizmet yapıyorsa ona destek verin` diye konuştu.
`DOĞALGAZ İÇİN ELİMDEN GELENİ YAPACAĞIM`
Ayaş`a doğalgaz getirilmesi ile ilgili talepler karşısında `İnşallah` diye karşılık veren Başkan Gökçek, `Söz vermiyorum. Söz verirsem yerine getirmem lazım ama elimden geleni yapacağım` dedi.