BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ayakları kırılan atını terkedip gitti

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde meraklıları ve turistleri gezdiren bir faytonu çeken atın ayağı caddede kırıldı.

Abone ol

Kimliği henüz belirlenemeyen fayton sahibi, bir süre ayağı kırılan atını kaldırmaya çalıştı. Başaramayınca atı caddede bırakarak olay yerinden uzaklaştı.

Yaralı at ise olay yerine gelen vinç yardımıyla bir çekiciye yüklenerek belediyenin kliniğine götürüldü.

Olay, Karşıyaka ilçesi Yeni Girne Caddesi üzerinde meydana geldi. Kimliği belirsiz bir faytoncu, caddede ilerlediği sırada atlardan birinin ayağı kırıldı. Yere düşen yaralı at yerden kalkamayınca fayton sahibi atı caddede bırakarak oradan uzaklaştı. Yerde yaralı bir at yattığını gören vatandaşlar durumu hemen Karşıyaka Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü'ne bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen Veteriner Müdürlüğü'ne ait ambulanstaki veteriner hekim, hemen ata müdahale etti. Yapılan incelemede atın bir ayağının kırık olduğu ve ayağa kalkamadığı anlaşıldı. Bunun üzerine olay yerine çağrılan bir çekicinin üzerindeki vinç yardımıyla at çekiciye kaldırıldı. Çekiciye konulan at daha sonra belediye kliniğine götürüldü.

Yetkililer, fayton sahibinin kimliğini belirlemek için çalışmalarını sürdürüyor. Belediye yetkilisi Çağlayan Bilgen, atın genel durumunun iç açıcı olmadığını, klinikte her türlü tetkiklerinin yapılacağını belirterek, "Yapılacak tetkikler sonrası atın yaşayıp yaşayamayacağına bakacağız. Tedavi edilebilecek durumdaysa tedavisini yapacağız değilse malesef uyutacağız. Vatandaşlardan aldığımız bilgiye göre fayton sahibi at yere düşünce kaldırmaya çalışmış, başaramayınca da atı burada bırakıp gitmiş. Faytoncunun kim olduğunu bilmiyoruz" dedi.