BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Avusturya'yı şaşırtan Belediye başkanı

Bakırköy Belediyesince uygulamaya sokulan Bakırköylü Kimlik Kartı "Bakkart' Avusturyalıların büyük ilgisini çekti.

Abone ol

Bir dizi temas ve incelemede bulunmak üzere İstanbul'a gelen Avusturya Linz Belediye Başkan Yardımcısı Klaus Luger, ziyaret ettiği Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen'i Bakırköylü Kimlik Kartı ''Bakkart'' Projesini anlatması için Avusturya'ya davet etti.

Bakırköy Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Başkan Erzen'i Avusturyalı Belediye Başkan Yardımcısı Luger ile Volkshochschule İnstitut Başkanı Dr. Selçuk Hergüvenç ziyaret etti.

Luger, Erzen'i gerçekleştirdikleri sosyal hizmetlerden dolayı kutlayarak, özellikle Bakkart Projesi'nin uygulanmasıyla ilgili bilgi aldı.
Luger, projede, her Bakırköylünün 24 saat acil sağlık hizmetinden yararlanmasını çok ilginç bularak, ''Bu uygulamaya Avrupa'da bile rastlamadık. Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen'i Avusturya'ya davet ediyoruz. Çok ilgimizi çeken bu projeyi Linz'de de uygulamak isteriz'' dedi.

Erzen ise Bakkart ile vatandaşın bir dizi hizmetten yararlandığını hatırlatarak, ''Oslo'da Eurocities toplantısında anlattığım Bakkart'a Avrupalıların da yoğun ilgisi oldu. Bakkart çalışmasının ülkemizin her noktasında uygulanması en büyük dileğimdir'' şeklinde konuştu.