BIST 10.267
DOLAR 32,28
EURO 34,75
ALTIN 2.409,08
HABER /  DÜNYA

Avusturya basını AByle dalga geçti

Avusturya basını Türkiye'yi eleştiren AB'yle asıl onların ilerlemeye ihtiyacı var sözleriyle alay etti

Abone ol

AB Komisyonunun yayımladığı Türkiye ilerleme raporu, Avusturya gazetelerinde eleştirilere hedef oldu.

Liberal eğilimli günlük Kurier gazetesi, ilerleme raporuna ilişkin yaptığı yorumda, "AB'nin asıl kendisinin bir ilerleme raporuna ihtiyacı var " diyerek şu görüşleri savundu:

"AB'nin asıl kendisinin bir İlerleme Raporuna ihtiyacı var. Ama alacağı notlar olumsuz olacaktır.

AB Komisyonunun çarşamba günü Brüksel'de açıkladığı İlerleme Raporları, başta Türkiye olmak üzere bütün aday ülkelerin yanı sıra, AB'nin kendisi için de güçlü bir sinyal niteliğinde.

Belgeler Türkiye ile müzakerelerde bulunsun, bulunmasın AB'nin sınıra vardığını ve artık gücünü aştığını kanıtlıyor."

Kurier gazetesinin köşe yazarı Margeretha Kopeinig de ilerleme raporuna ilişkin makalesinde, "Ankara'ya adeta kekeleyerek verilen cevap, AB'nin hareket yeteneğinin hem içte hem de dışta ne kadar sınırlı olduğunu gösteriyor" diyerek, "Komisyon ve üye ülkeler genişleme dışındaki konularda da net bir pozisyon ya da karar alamıyorlar. Enerji, dış politika, AB'nin ABD karşısındaki zayıflığı, Asya ekonomik alanlarındaki yetersiz nüfuzu, Avrupa'nın yönünü kaybetmiş bir halde nasıl güçlükle ilerlediğini açığa çıkarıyor" ifadesini kullandı.

Der Standard gazetesi köşe yazarı Michael Moravac ise Türkiye ilerleme raporuna ilişkin makalesinde, "AB Komisyonu bundan sonraki genişleme politikasına ilişkin strateji belgesini sundu. Bu belgenin içinde somut verilerin ve açık ifadelerin bulunmasını bekleyenler, kendileriyle dalga geçildiği hissine kapılabilir" ifadesini kullandı.