BIST 10.267
DOLAR 32,25
EURO 34,76
ALTIN 2.415,58
HABER /  GÜNCEL

Taşımalı eğitime sıkı denetim

Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü taşımalı eğitim veren okullarda sıkı denetim getirdi

Abone ol

Van İl Milli Eğitim Müdürü Yahya Yıldız, taşımalı eğitim veren okullarda sıkı denetim yaptıklarını, kurallara uymayan servis sürücülerine çeşitli cezalar verileceğini belirtti. 

Yıldız, "Son iki yıl içerisinde il genelinde 32 tane 10 derslikli taşımalı ilköğretim okulu açıldı. Yeni açılan taşıma merkezlerinin özellikle kız öğrencilerin okullaşmasına çok olumlu etkileri oldu. Olumsuz hava koşulları taşımalı eğitimi zaman zaman sekteye uğratıyor" dedi.

Eğitimden Sorumlu Müdür Yardımcısı Mustafa Yıldızbaşı, denetimler sırasında araçlarda bazı olumsuzluklarla karşılaştıklarını ve sık sık denetime çıkacaklarını anlattı. Öğrencilere verilen yemeklerin sağlıklı olup olmadığını, gramajının eksik olup olmadığını İpekyolu Devlet Hastanesi diyetisyeniyle denetlediklerini vurgulayan Yıldızbaşı, "Ekiplerimiz öğrenci taşıyan araçların kurallara uyup uymadığını, öğrenci minibüsleriyle yolcu taşıyıp taşımadıklarını sürekli kontrol ediyor. Herhangi bir olumsuz durumda cezai işlem uygulanıyor. En çok karşılaşılan sorun öğrenci minibüslerinde yolcu taşınması. Bunun yanında bazı minibüsler okuldan ayrıldıktan sonra öğrencileri tek bir minibüste topluyor. Boşaltılan minibüsler yolcu taşıma amaçlı kullanılıyor. Bunu önlemek için öğretmenlerin oluşturduğu komisyonlar herhangi bir olumsuzluk durumunda tutanak tutuyor" şeklinde konuştu.