BIST 10.644
DOLAR 32,23
EURO 35,07
ALTIN 2.503,25
HABER /  GÜNCEL

Ermeni iddialarına tokat gibi belge

Samanyolu Haber, Ermeni Soykırımı'nın sözde olduğunu anlatan Osmanlı fermanlarına ulaştı.

Abone ol

Samanyolu Haber, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın soykırımı soran Ermeni gazeteciye verdiği sert yanıtta bahsettiği Osmanlı padişahlarına ait fermanlara ulaştı.

İşte Osmanlı devlet arşivlerindeki Ermeni hastanelerine yapılan yardımları anlatan fermanlarda yazan satırlar... Soykırım yapıldığı iddia edilen tarihlerde yayınlanan fermanlar birçok iddiayı yalanlıyor.

Sözde Ermeni soykırımı iddiası her fırsatta Türkiye'nin karşısına çıkarılmak isteniyor. Ancak tarihi vesikalar Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da ifade ettiği gibi bu iddiaları kesin bir dille yalanlıyor.Osmanlı Devlet arşivleri yaşananları gün yüzüne çıkarıyor. Soykırımdan bahsedildiği tarihlerde dönemin Padişahı 2. Mahmut tarafından yaptırılan hastane bunun en güzel örneklerinden biri.

İŞTE O BELGE



Osmanlı arşivleri Ermenilere yapılan yardımlara ilişkin ferman ve belgelerle dolu. Başbakan'ın gündeme taşıdığı Yedikule Ermeni Hastanesine yapılan yardımlar bununla kalmıyor. 1867 yılında meydana gelen salgında hastanenin yardımına yine Osmanlı Devleti koşuyor.

İŞTE O YARDIMI GÖSTEREN 2 BELGE





Bu belge iki nüshadan oluşuyor. Birincisi dönemin patriği tarafından Osmanlı devletine yazılan ihtiyaçların arttığına dair dilekçe, ikinci belge ise Osmanlı devletinin bu ihtiyaçları karşılamayı kabul ettiğin kabul eden Hattı Hümayun.

Zamanla eskiyen hastane binası yine Osmanlı Devleti tarafından inşa ediliyor. Üstelik bu defa içine bir de Ermeni halkın rahatça ibadet edebilmesi için kilise yapılıyor.

İŞTE KİLİSE YAPILMASINA MÜSADE EDEN BELGE



Gerçeklerden uzak iddialarla tarihe ihanet eden Ermeni diasporası en zor anlarında hep yanında olan Osmanlı Devletini karalamak için elinden geleni yapsa da tarihe tanıklık eden arşivler buna müsade etmiyor.

Samanyolu Haber konuyla ilgili çok çarpıcı belgeleri yayınlamaya devam edecek. Tehcir başladıktan sonra bile Osmanlı Devleti'nin Hastanenin ihtiyaçlarını karşılamaya devam ettiğini gösteren fermanlar soykırım iddialarına en etkili cevapları verecek.