BIST 10.279
DOLAR 32,27
EURO 34,82
ALTIN 2.412,10
HABER /  GÜNCEL

İrandan Türkiyeye gizli saldırı

PKK'nın ateşkesi bozarak Güneydoğu'da saldırılara başlayacağı iddia edildi.

Abone ol

PKK Ateş kesi bozarak Güneydoğu'da saldırılara başlayacağı iddia edildi. Saldırıların Irak'tan değil Kuzey İran'dan yapılacağı ifade ediliyor. Bunun nedeni ise Türk ordusunun Kandil Dağı'na operasyon düzenlemesini engelemmek olduğu da iddia ediliyor. İsrail İstihbarat Teşkilatı'nın çok gizli kayıtlı Kuzey Irak raporunu Sonsayfa.com ele geçirdi.

Raporda İsrail'in, 2004 yılından bu yana Kuzey Irak'taki Kürt aşiretlere yönelik faaliyetleri tek tek anlatılırken Türkiye'nin Kandil Dağı'ndaki PKK'lı teröristlere karşı girişebileceği bir operasyonun Orta Doğu'da ABD ve İsrail'in çıkarlarına büyük zarar vereceği uyarısı yapılıyor.

Mossad'ın "çok gizli" kayıtlı raporunda Kuzey Irak'ta terör örgütü PKK'nın varlığına karşı Türkiye ve İran'ın giriştiği ya da girişeceği eylemlerin, Kürt kimliğine de bir saldırı anlamı taşıyacağının altı çizilerek bununda ABD ve İsrail'in bölgedeki çıkarları arasından çok "tehlikeli" sonuçlar doğuracağı ifade ediliyor. Raporda daha sonra, bu tehlikeli sonuçlara yol açabilecek gelişmeler şu üç ana başlıkta toplanıyor.

1) ABD Ankara'nın PKK konusundaki şikayetleri konusunda hâlâ ikna olmuş değil. Washington'un bu tutumunda İran'a düzenlenecek olası bir saldırı epey büyük rol oynuyor. Hem ABD hem de biz (İsrail yani) durum bu safhadayken Türkiye'nin İran'ı da yanına alarak Kuzey Irak'ta bir operasyona girişmelerine izin veremeyiz. (Raporun bu bölümünde daha sonra İran ile Türkiye arasında Kuzey Irak'a ilişkin akınlaşmanın örnekleri veriliyor.)

2) Kuzey Irak'ta Türkiye ve İran'ın PKK'ya karşı kazanacakları bir zafer Hizbullah'ın tekrar dirilişine bile neden olabilir. Bunun arkasında da zafer sarhoşu bir İran'ın Hizbullah'a Devrim Muhafızları aracılığıyla vereceği destek çok büyük rol oynayacaktır kuşkusuz.

3) Türkiye'nin kuzey Irak'a düzenleyeceği her türlü operasyon tüm dengeleri alt üst edebilir. Eğer Türkiye kuzey Irak'a operasyon düzenlemesi halinde Kürt ordusunun kurulmasının engelleneceği ve bunun içinde ABD'nin İncirlik üsünün K. Irak'a taşınması halinde korunmasının giderek güçleşir. Ayrıca bölgede oluşturulan dinleme istansyonları da böyle bir saldırıdan büyük bir zarar görecektir.

Bu da İran'a yönelik izleme operasyonunun sekteye uğratacaktır.
Kuzey Irak'taki Kürt topluluğunu elinizden geldiğince sıkı kontrol altında tutun. Lakin Kuzey Iran bölgesinde konuşlandırılmış olan Kürtleri mücadelelerinde serbest bırakmalısınız. O zaman iki unsuruda ortadan kaldırılabilir. Yani Kandil operasoynu başka yöne kaydırılmış TSK'nında operaktif algısı alınmış olacaktır iddiaları yer almaktadır

Türkiye'nin AB ye endekslenmesini engellemek Türkiye'nin de ABD ile çalışmalarını ve yönünün bu yönde sürdürmesi istenmektedir.

Kaynak: www.sonsayfa.com