BIST 10.269
DOLAR 32,29
EURO 34,79
ALTIN 2.408,27
HABER /  GÜNCEL

Adıyamanda petrol denizi

Adıyaman'da, yapılan aramalarda sahadaki Nemrut 2 kuyusunda petrol bulundu.

Abone ol

Adıyaman'da, özel petrol şirketlerinden Güney Yıldızı Petrol Arama Şirketi'nin arama yaptığı sahadaki "Nemrut 2" kuyusunda petrol bulundu.

Kule Sondaj Mühendisi Mahmut Argör, "Nemrut 2" kuyusunda yaklaşık 20 gün önce başlayan sondaj çalışmalarında bin 500 metrede petrol bulunduğunu söyledi.

Kuyudan fışkıran petrolün kaliteli olduğunu belirten Argör, "Nemrut 2 kuyusundan umutluyuz. Bu bölgede uzun zamandır çalışmalarımızı sürdürüyoruz daha önce de başka kuyularda arama yaptık ama bu kuyu bizleri mutlu etti. 20 günlük bir çalışmanın sonunda bin 500 metrede bir yatağa rastladık. Kuyunun verimliliği konusunda çalışmalarımız sürüyor ancak çok ümitliyiz" dedi.

Bölgede kuyu sayılarının 25'e yükseldiğini ifade eden Güney Yıldızı Adıyaman İdari Müdürü Murat Batır ise bölgede yıllardır petrol arayan bir şirket olduklarını ve çalışmalarına hiç ara vermeden devam ettiklerini söyledi.

Batır, açılan bu yeni kuyularda petrol buldukça daha da heyecanla çalıştıklarını ifade ederek, "Şu anda İndere Köyü mevkiindeki çalışmalarımız da devam ediyor. Orası da çok önemli bir bölge ve umut verici bir yerdir" diye konuştu.