BIST 9.645
DOLAR 32,54
EURO 34,90
ALTIN 2.434,17
HABER /  DÜNYA

Avustralya'da bıçaklı saldırı Saldırgan öldürüldü

Avustralya'nın Melbourne şehrinde 31yaşındaki bir erkek ana cadde üzerinde önce arabasını yaktı sonrada sağa sola bıçakla saldırdı. Olayda bir kişi hayatını kaybederken saldırgan polis tarafından etkisiz hale getirildi.

Abone ol

Avustralya'nın Melbourne şehrinde Victoria polisi, ismi açıklanmayan bir erkeğin kent merkezindeki ana caddede henüz bilinmeyen nedenle arabasını ateşe verdiğini, daha sonra da etraftakilere ve polise bıçakla saldırdığını bildirdi.

Saldırıda yaralanan bir kişi olay yerinde hayatını kaybederken, 2 kişi de yaralandı. Saldırganın çıkardığı yangın, bölgeye ulaşan itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Ağır yaralı halde hastaneye kaldırılan saldırgan hayatını kaybetti. Polisin soruşturması ile şahsın terör bağlantısı bulunduğu açıklandı.

Victoria Emniyet Müdürü Graham Ashton, yaptığı basın toplantısında, eylemi terör kapsamında ele alacaklarını söyledi. İsmi açıklanmayan 31 yaşındaki saldırganın, polis tarafından vurulduktan sonra hastanede hayatını kaybettiğini ve şahsın kimliğinin güvenlik birimleri tarafından tespit edildiğini belirten Ashton, "Saldırganın kimliğinden hareketle saldırıyı terör kapsamında değerlendiriyoruz." dedi.