BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,70
ALTIN 2.412,41
HABER /  DÜNYA

Avukatlardan meslektaşlarına destek eylemi

Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda dün yaşanan gerginliğin ardından bugün çok sayıda avukat adliye önünde eylem yaparak, meslektaşları...

Abone ol

Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda dün yaşanan gerginliğin ardından bugün çok sayıda avukat adliye önünde eylem yaparak, meslektaşlarının gözaltına alınmasına tepki gösterdi.
Adliyenin C kapısı girişinde, adaleti temsil eden "Themis" heykelinin bulunduğu alanda toplanan avukatlar sloganlar atarak adliye önüne çıktı. Adliye önünde bekleyen avukatlar "Savcı baksana kaç kişiyiz saysana", "Avukata uzanan eller kırılsın" şeklinde sloganlar attı. Adliyenin önü ve Çağlayan Meydanı tarafında toplanan avukatlar adına İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal açıklama yaptı. Türkiye’de polis şiddeti ve terörünün yaşandığını ifade eden Kocasakal, "Halka karşı sistematik olarak suç işlenmektedir. Bunun adı polis şiddetidir ve bu şiddet pek çok görüntüyle de sabittir. Bu görüntüler ve bilgiler baromuzca da arşivlenmektedir. Bunlarla ilgili olarak yeni suç duyuruları yapılacak. Konu uluslararası kamuoyuna da taşınacaktır" dedi.
“Adliyedeki polisin görevi, avukatın da içinde bulunduğu görevlilerin görevlerini yerine getirmeleri hususundaki güvenceyi sağlamaktır” diyen Kocasakal, “Adliyede avukata müdahale etmek polisin görevi olamaz. Meslektaşlarımıza ve meslek onurumuza yönelen bu saldırıyı şiddetle kınıyor, bu saldırının ve şiddetin hesabının sorulacağını tüm kamuoyuna ilan ediyoruz" şeklinde konuştu.
Kocasakal’ın açıklamasının ardından Çağdaş Hukukçular ve Özgür Hukukçular Derneklerinin temsilcileri birer açıklama yaptı.
Türkiye Barolar Birliği’ni temsilen, Başkan Vekili Berra Besler’in de yer aldığı açıklamada avukatlar zaman zaman basın mensuplarına tepki göstererek, "Yandaş medya istemiyoruz" şeklinde sloganlar attı.
(İHA)