BIST 10.293
DOLAR 32,22
EURO 34,71
ALTIN 2.454,11
HABER /  GÜNCEL

Taksim’de ve Gezi’de ‘temkinli bekleyiş’

Dünkü müdahalenin ardından polis Taksim’de bekleyişini sürdürürken, Gezi Parkı’nda eylem devam ediyor. Akşam saatlerinde Türkiye’nin farklı yerlerinde eylem çağrıları yapılıyor.

Abone ol

Dünkü müdahalenin ardından polis Taksim’de bekleyişini sürdürürken, Gezi Parkı’nda eylem devam ediyor. Akşam saatlerinde Türkiye’nin farklı yerlerinde eylem çağrıları yapılıyor.

Taksim Meydanı’ndaki göstericilere karşı dün akşam başlayan ve bu sabahın erken saatlerine kadar süren polis müdahalesi ve çatışmaların ardından meydan sakin bir gün geçiriyor.

Polis, başta Atatürk Kültür Merkezi önü olmak üzere meydanın farklı yerlerinde bekleyişini sürdürüyor.

Gezi Parkı’ndaysa binlerce gösterici eylemlerini sürdürüyor.

Bazı polislerin gün içinde eylemlere karşı alkışlı protestoda bulunduğu gözlendi.

Atatürk Kültür Merkezi’nin önündeki polislerin "Vatan sana canım feda" diye bağırdıkları bildiriliyor.

Doğan Haber Ajansı’nın haberine göre gün içinde AKM’den üzerine bir tahta parçasının düşmesi sonucu yaralanan bir polise göstericiler yardımcı oldu.

Göstericiler arasındaki acil sağlık ekipleri yaralı polis memurunun ilk kontrolünü yaptı.

Polis memuru daha sonra ambulansla hastaneye kaldırıldı.

BBC Türkçe’nin konuştuğu bazı göstericiler parkta durumun sakin olduğunu, dünkü müdahalenin ardından tahrip olan çadırların yeniden kurulduğunu, herhangi bir polis müdahalesi ihtimali konusundaysa temkinli olduklarını söylüyorlar.

Göstericiler sürekli ihtiyaç listelerini sosyal medyada paylaşıyor.

Gezi Parkı merdivenlerinde dün gece göstericiler tarafından kurulan barikatlar duruyor.

Avukatlardan eylem

Bu arada Çağlayan Adliyesi’nde protestoda bulunan bir grup avukatın dün gözaltına alınmasına karşı avukatlar tarafından bugün yeni gösteriler düzenlendi.

Çağlayan Adliyesi’de bugün yapılan ve binlerce avukatın katıldığı eylemde dünkü gözaltılar ve Taksim’deki dünkü polis müdahalesi kınandı.

Eylemde “Her yer Taksim, her yer direniş”, “Faşizme karşı omuz omuza” sloganları atıldı.

Ankara’da da, Ankara Barosu da çağrısıyla bir araya gelen binlerce avukat bir gösteri düzenledi.

Ankara'dan Sinan Onuş'un bildirdiğine göre adliye önünde buluşarak İzmir Caddesi girişi Ihlamur Sokak'taki Baro Eğitim Tesisleri'ne yürüyen avukatlar, buraya gelindiğinde de eylemi sonlandırmayarak Güvenpark'a yöneldi.

"Hükümet istifa", "Diktatör savunmadan elini çek", "Ankara savunmana sahip çık", "Her yer Çağlayan her yer direniş" sloganları eşliğinde İzmir Caddesi'ne kadar yürüyen avukatlar, yeniden Baro Sosyal Tesisleri önüne geldi ve protestolarını burada sonlandırdı.

Yaklaşık 50 kişilik bir avukat grubu ise trafiği kapatmadan sloganlarla Adliye'ye yürüdü. Onlar da olaysız dağıldılar.

Gösteride Ankara Barosu adına okunan basın açıklamasında dünkü gözaltılar eleştirilerek, “Hangi siyasi görüşten olursak olalım, bir meslektaşımıza yapılan saldırıyı hepimize yapılmış sayıyoruz. Ayağa kalkıyoruz” İfadelerine yer verildi.

Bu akşam saatlerinde Türkiye’den farklı kentlerinde Gezi Parkı eylemcileriyle dayanışmak için gösteri çağrıları yapılıyor.

Ankara’da Kuğulu Park’ta müdahale

Ankara’daysa göstericilerin Kuğulu Park’taki çadırları ve pankartları bu sabah emniyet güçleri tarafından toplandı.

Parka giren polisin çadırları ve pankartları toplayıp bir kamyona yükleyerek götürdüğü, göstericilerinse eylemlerini sürdürdüğü belirtiliyor.

Müdahale sırasında CHP milletvekilleri Aylin Nazlıaka ve İzzet Çetin’le polis arasında tartışma yaşandığı da aktarılıyor.