BIST 10.320
DOLAR 32,28
EURO 35,10
ALTIN 2.473,06
HABER /  GÜNCEL  /  OTOMOBİL

1.0 EcoBoost'a bir ödül daha

Ford'un 1.0 lt EcoBoost motoru birkez daha dünyanın en iyi motoru seçildi.

Abone ol

Ford’un verimli ve güçlü 1.0 litrelik EcoBoost benzinli motoru, Türkiye de dahil olmak üzere dünyanın 35 ülkesinden 87 jüri üyesi gazetecinin oylarıyla belirlenen "International Engine of the Year" organizasyonunda üst üste ikinci kez “Uluslararası Yılın Motoru” ödülüne layık bulundu.

Doğrudan yakıt enjeksiyonu, turbo besleme ve değişken supap ayarı özelliklerini bir arada toplayarak düşük yakıt tüketimi özelliği sunan 1.0 litrelik EcoBoost motor, organizasyonun 15 yıllık tarihindeki en yüksek puanla ödülü ikinci kez aldı. Ford, yüksek talebi karşılamak için Ağustos ayı ortalarından itibaren Almanya Köln’deki motor fabrikasında üretim kapasitesini iki katına çıkararak, günde 1000’den fazla EcoBoost motor üreteceğini açıkladı.

Ford'un global motorlardan sorumlu Başkan Yardımcısı Joe Bakaj, “İçten yanmalı motor teknolojisi ile çığır açmak çok nadir görülür, ancak biz bunu başardık” dedi ve “Üç silindirli küçük bir motorun böyle bir performans ve yakıt ekonomisi gerçekleştirdiğine inanmak için motoru kullanmanız gerekir” diye konuştu.

Fiesta, B–MAX, Focus, C-MAX dahil geniş bir yelpazedeki araçlarda sunulan 1.0 litrelik EcoBoost motor, yakın gelecekte Yeni Ford Mondeo dahil daha büyük araçlarda, ayrıca Yeni Connect ve Courier gibi ticari araçlarda da kullanılacak.