BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,02
ALTIN 2.509,93
HABER /  DÜNYA

Fiber internet konusu masaya yatırıldı

Türk Telekom, Van’da düzenlediği toplantıda başta ’fiber internet’ olmak üzere tüm bölgesel yatırımlarını masaya yatırdı.<br/>Türkiye’nin ön...

Abone ol

Türk Telekom, Van’da düzenlediği toplantıda başta ’fiber internet’ olmak üzere tüm bölgesel yatırımlarını masaya yatırdı.
Türkiye’nin öncü iletişim ve yakınsama teknolojileri şirketi Türk Telekom’un yurt genelinde tüm il ve ilçelerindeki hizmet ve satış ağını yöneten 12 Bölge Müdürü, Türk Telekom Saha Yönetimi Başkanı Haktan Kılıç ile bir araya geldi.
Bölge toplantısının ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Türk Telekom Saha Yönetimi Başkanı Haktan Kılıç, ‘Türkiye’yi yeni teknolojilerle tanıştırmak’ misyonu ile 81 ilde fiber dönüşümü gerçekleştiren Türk Telekom’un fiber altyapıya yaptığı yatırımlarla ilgili bilgi verdi. Kılıç, Türk Telekom’un yeni dönemde dijital yaşam dönüşümü, değer odaklı mükemmel müşteri hizmetleri, dünyaya açılım ve bölgesel büyümeyi kapsayan ‘3D vizyonu’ ile çalışmalarına devam ettiğini söyledi. Türk Telekom olarak, tüm Türkiye’de bir ‘fiber dönüşümü’ başlattıklarını, 2013’ün 1. çeyreğinde döşedikleri fiber kablo uzunluğunun yurt içinde toplamda yaklaşık 170 bin kilometreye ulaşmış durumda olduğunu vurgulayan Haktan Kılıç, “Bu, dünyanın çevresinin dört katı bir uzunluğa karşılık geliyor. Türkiye’nin en büyük fiber altyapısına sahibiz. Son 7 yıl içinde Türk Telekom olarak 13 milyar TL’yi aşan bir konsolide yatırım gerçekleştirdik. 2013’ün ilk çeyreğindeki konsolide yatırımlarımız ise 254 milyon TL oldu. Tüm bu yatırımlarımız sonunda bugün ülkemizde kişi başına aylık ortalama veri tüketim miktarı 32 GB’ye yükselmiş durumda. Yurt dışı çıkış hızımız ise 1640 Gbps’e ulaşırken toplam genişbant müşteri sayımız 7.1 milyona çıktı. Türk Telekom olarak, altyapı ve teknolojiye yaptığımız bu büyük yatırımları yüksek kalite ve rekabet gücüne sahip olmak kadar, gelişimi sürekli kılmanın da çok önemli olduğu inancıyla gerçekleştirdik. Bundan sonra da bu anlayışla çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.
(İHA)