BIST 9.080
DOLAR 32,31
EURO 35,07
ALTIN 2.307,23
HABER /  DÜNYA

Yeni hükümetin kurulması kolay olmayacak

Eski KKTC Başbakanı İrsen Küçük, yeni hükümetin kurulmasının kolay olmayacağını belirtti.<br/>Küçük, Ankara dönüşünde Ercan’da yaptığı açıkl...

Abone ol

Eski KKTC Başbakanı İrsen Küçük, yeni hükümetin kurulmasının kolay olmayacağını belirtti.
Küçük, Ankara dönüşünde Ercan’da yaptığı açıklamada, UBP hükümetinin düşürülmesinin ardından 3 partinin yeni hükümeti kurması için kendilerinin uyumlu davrandıklarını ancak yapıya baktığında hükümetin kurulmasının kolay olmayacağını belirtti.
Küçük, UBP’den ayrılarak Demokrat Parti’ye (DP) geçen 8 milletvekili için “ihanet edenler” ifadesini kullandığı açıklamasında,Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP ) Genel Başkanı Mehmet Çakıcı’nın UBP’ye yönelik sözlerini de eleştirdi. İrsen Küçük, TDP ve DP’nin bu kadar erken bir tarihte seçim beklemediği için paniğe kapıldığını savundu.
Bir soru üzerine Ankara’daki görüşmelerinde UBP’den ayrılan 8 milletvekilinin rolünün yadırgandığını ifade eden Küçük, bir başka soruyu yanıtlarken de, hükümetin düşürülmesinin arından rutin ve genel işler dışında bir iş yapmadıklarını; bir haftadır Başbakanlığı ve makamını kullanmadığını kaydederek “icraatlarımız açık ve ortadadır. Halka veremeyeceğim hesap yoktur” dedi.
UBP Genel Başkanı İrsen Küçük’ü Ercan Havalimanı’nda, Dışişleri Bakanı Hüseyin Özgürgün ve Başbakanlık Müsteşarı Hüda Aksoy karşıladı. Küçük, Ercan’dan kendisine ait sivil araçla ayrıldı.
(İHA)