BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

Yunan ERT'nin kapatılması konuşuluyor

Yunanistan'da tasarruf önlemleri kapsamında devlet televizyonu ERT'nin kapatılması gündeme oturdu.

Abone ol

Ekonomik krizle mücadele eden Yunanistan'da, hükümet tasarruf tedbirleri çerçevesinde bünyesinde birçok televizyon ve radyo kanalı bulunan ERT TV'yi kapattı. 2.500 çalışanı işsiz bırakan operasyon 24 saatlik genel grevlerle protesto edilecek.

AB'DEN "BİZ TALEP ETMEDİK" AÇIKLAMASI

Avrupa Birliği, Yunanistan'da tasarruf önlemleri kapsamında devlet televizyonu ERT'nin kapatılmasını kendilerinin talep etmediğini bildirdi.

AB Komisyonu'ndan yapılan açıklamada, kararın Yunan makamlarınca alındığı belirtilerek, "Ne ERT'nin kapatılmasını talep ettik ne de Yunan hükümetinin kamu sektörünü yönetme yetkisini sorguladık. Yunanistan'ın bu kararı ülke ekonomisini modernize etmek için yürütülen büyük ve zorunlu çabalar kapsamında değerlendirilmelidir" denildi.

Avrupa Parlamentosu Sosyalist Grup Başkanı Hannes Swoboda ise ERT'nin kapatılması kararının kendisini şoke ettiğini belirterek, "Yunanistan'daki son olaylar AB, Avrupa Merkez Bankası ve IMF troykasından kurtulmamız gerektiğini bir kez daha gösterdi. Daha fazla demokrasiye ihtiyaç var" ifadesini kullandı.

GREV KARARI

Dünkü hükümet kararının ardından Atina Gazeteciler Birliği (ESHEA) ve Yunanistan Gazeteciler Federasyonu (POESY) ülkedeki tüm radyo ve televizyonlarda 24'lik grev kararı alındı.

Yunanistan Yazarlar Federasyonu POESY, Radyo ve Televizyon Çalışanları Federasyonu POSPERT ve Basın-Yayın Kurumları Çalışanları Dernekleri Federasyonu POEPTYM’in ortak kararıyla bugün saat 06.00'dan itibaren başlayan grev çerçevesinde tüm televizyon ve radyolarda haber programları durdurulurken, Yunan Haber Ajansı ANAMPA de haber geçmiyor ve internet sitesini yenilemiyor