BIST 10.269
DOLAR 32,25
EURO 34,82
ALTIN 2.433,71
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Tuzla'daki yeni şehrin ihalesi Mart'ta

İstanbul'a yapılması planlanan iki yeni şehirden biri Tuzla'da inşa edilecek. Proje ihalesinin Mart ayında yapılacağı belirtildi

Abone ol

İstanbul'da kurulacak iki yeni şehirden Anadolu yakasında yer alanı Tuzla'da yapılacak. Projenin ayrıntılarını Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı NTV'ye anlattı.

3 milyon metrekarelik alan üzerine kurulacak olan şehirde alışveriş merkezi, okul, hastane ve konutlar olacağını söyleyen Yazıcı, projenin ihalesinin Mart ayında gerçekleşeceğini belirtti.TOKİ'nin inşaa edeceği şehir, anayolların kesiştiği yerde yapılacak. Yazıcı konuyla ilgili olarak, "Havaalanının, üçüncü köprünün, TEM'in, E-5 ve denizle beraber havayolunun olduğu bir yerde kent yapılmasının çok normal olduğunu görüyoruz. Proje için tahsis edilen arazi Sabiha Gökçen havalimanının sadece birkaç km ilerisinde. Aynı zamanda tersanelere de çok yakın" dedi.Yazıcı, proje dahilinde ev ofislerin, rezidansların, hastane, otel, eğlence merkezi ve üniversite alanlarının, çekirdek kentte olan unsurlarla beraber kurulacağını söyledi.